Актуално
Не е имало конфликт на интереси във времето, когато световноизвестният скиор Марк Жирардели е бил съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова. В предаването „Тази сутрин” на бТВ тя уточни, че не знае откога той е станал 100% собственик на "Юлен".
Ангелкова: Няма конфликт на интереси, когато Жирардели бе съветник в министерството

Лентата | 22/01/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Не е имало конфликт на интереси във времето, когато световноизвестният скиор Марк Жирардели е бил съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.

В предаването „Тази сутрин” на бТВ тя уточни, че не знае откога той е станал 100% собственик на "Юлен".

„Жирардели беше съветник от ноември 2014 до март 2016 г. с цел да популяризира България като туристическа дестинация навън. Участвал е в наши борси и изложения, където сме рекламирали туризма ни. Никога не е получавал възнаграждение за това”, поясни Ангелкова.

Тя допълни, че никога не е имал достъп до информация, а е участвал единствено в изложенията, където е рекламирал България като туристическа дестинация.

Отрече и Марк Жирардели да е лобирал за втори лифт на Банско.

„Важно е да има лифтове, които са най-екологичният вид транспорт във всичките ни планински курорти. Трябва обаче да се случва при спазване на действащото европейско и национално екологично законодателство”, на мнение е министърът на туризма.

По думите й България става все по-разпознаваема туристическа дестинация и за първи път за 11-те месеца на миналата година имаме над 7,2 млрд. лв. приходи от международен туризъм.

5% е ръстът на зимния туристически сезон.

Най-много туристи идват от Гърция, Румъния, Турция и Великобритания.

Министър Ангелкова прогнозира около 2 милиона туристи да посетят Пловдив като европейска столица на културата.

"Пловдив ще бъде центърът на културните събития през тази година и ще може да покаже многообразието на нашата страна целогодишно", коментира Ангелкова.

***
Източник: glasove.com 

 Други статии от този авторКоментари