Гледайте проект „Провинция”, за да разберете къде всъщност живеете

Гледайте проект „Провинция”, за да разберете къде всъщност живеете
22-01-2019г.
14
Лентата

Тази събота във „Втори план“ Карбовски ще ви заведе в провинцията.

С една история от югоизточна България – място забравено и от Бога, и от модерния човек.



Водещият за епизода:

„Това трябваше да бъде смешен проект. Мислех да го озаглавя „джибри”. Защото един млад мъж ни извика на 300 км от София, да се оплаква, че жена му избягала и откраднала джибрите и казаните, и ракията. Мъка! Но както често се случва – интервютата имат свой живот. Оказа се, че жената, освен джибрите, му е откраднала и прасетата, и децата...

В проект „Провинция” вторият план ще бъде и анализатор на видяното - градският човек Любо Дилов ще размишлява има ли паралелни вселени на територията България и скъсана ли е връзката между тях. А единственото общо между двата персонажа в епизода е, че и на двамата трудно им се разбира какво казват... Аз, Мартин Карбовски, ще бъда по-малко журналист и повече преводач в този екзотичен телевизионен проект. ”

Иначе историята на Христо от село Щит е като виц след края, на който обаче ще сте разбрали, че докато ние си живеем модерния, интернет либерален живот – в някои краища на същата тази държава има един съвсем друг свят.

И в него нищо не е каквото го познавате или каквото смятате за правилно –  думите не са същите, представата за брака не е онова, което вие знаете, а е архаичната идея, че жена ти вечер трябва да ти стопли вода, да ти измие краката и да ти сипе ракийката.

В този свят няма място за „равенство между половете“, защото ценно е „мъжкото дете, а момичето не е толкова важно”...

Свят, в който да ти откраднат джибрито, е равносилно на малка смърт.

Проект „Провинция” пресъздава трагикомедията на малкия забравен човек, който градските хора никога няма да срещнат, а и да срещнат – едва ли ще разберат. 

Проект ПРОВИНЦИЯ, тази събота в „Карбовски: Втори план“, бТВ, 18:00

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.