Лиъм Нийсън – В черния списък на розовите

Лиъм Нийсън – В черния списък на розовите
09-02-2019г.
96
Гост-автор

Политически коректните болшевики на розово-кафявия прогресивен либерализъм дойдоха и за големия актьор Лиам Нийсън.

Звездата от „Списъкът на Шиндлер“ и „Роб Рой“ се озова в окото на световен медиен скандал след като реши да се разкае в откровено интервю пред журналисти левичари затова, че преди 40 години е искал да отмъсти за своя приятелка, изнасилена от чернокож мъж и се разхождал с мисъл да се саморазправи с някой чернокож, който реши да го атакува.

Разкаянието на Нийсън беше посрещнато от медиите и активистите с брутална атака срещу репутацията и живота му.

Актьорът беше демонизиран все едно е някакъв психопат и престъпник, а не човек, който искрено се извинява за свои проблематични мисли, продължили само няколко дни и то преди 40 години.

Нийсън даде себе си от онова време за лош пример и изрази неподправено съжаление, а за награда беше окалян свирепо в либералните издания.

Орките на мултикултурния тоталитарен прогресивизъм призоваха за бойкот и пълно заличаване на Нийсън от публичния живот, а премиерата на новия му филм беше отменена.

Сега бъдещето му в киното е поставено под въпрос.

Преди да реши да бъде честен с безчестните либерални медии, кариерата на Нийсън се развиваше чудесно.

На 66 години актьорът все още е в топ форма – в очите му се чете едновременно тъга и увереност, движенията му са елегантни и внушителни, присъствието му продължава да зарежда пространството с електричество, а кариерата му носи аромата, опиата и апетита за още завоевания.

Нийсън притежава една от най-интригуващите актьорски траектории в света на седмото изкуство.

Той се прослави като централен драматичен изпълнител в сериозни исторически фрески, премина плавно на територията на поддържащите роли в епични приключенски и фентъзи мегапродукции, а преди 10 години неочаквано дори и за него превзе на абордаж боледуващия екшън жанр и оттогава култивира образа на суров екранен алфа-мъжкар.

Преходът от „Списъкът на Шиндлер“ през „Небесно царство“ до „Твърде лично“ оформя впечатляваща професионална арка.

Нийсън е един от малкото актьори в англоезичния свят, които са в състояние да се наложат като водещи екшън звезди след 55-годишна възраст.

Днес той се придвижва в света на експлозиите, преследванията, пребиванията на лоши и коравите заплахи за ритане на задници, като някаква аристократична версия на Ван Дам и Сегал.

Нийсън обогати и уплътни жанра на престрелките и тупалките с пълнокръвна, триизмерна актьорска техника.

За целите на един от новите филми, в които участва – биографичната драма Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House – той реши да се завърне към сериозната страна на актьорското майсторство.

Филмът за Фелт представлява и пътуване през интересни времена от американската история като аферата Уотъргейт.

Беше ли ви интересно да се върнете в миналото с този проект?

„В процеса на проучване аз стъпих в дълбочината на историческия период и усетих размаха на събитията. Тази история за подмолни игри и интриги в света на политиката, ФБР и другите специални служби ми напомни за моето израстване в размирния Белфаст. В мен отново изплува онова усещане, което се поражда, когато осъзнаеш, че не знаеш на кого да вярваш. Властта лъже, фигурите на авторитета, облечени в институционално влияние, се оказват само лицата на една фалшива фасада“, сподели Нийсън.

А за новата си репутация на екшън звезда, той казва: „Да снимаш екшън е невероятно забавно. Преследванията, побоищата, каскадите, експлозиите – това е невероятен купон. Като детска игра за пораснали. Трябва да кажа, че се чувствам невероятен късметлия, че толкова много хора искат да участвам в техните екшън проекти, а и ми предлагат много пари. Никога не съм се взимал твърде сериозно като актьор. Не съм от онези изпълнители, които на всяка цена копнеят да играят Хамлет и Крал Лир“.

Миналата година, на 65, Нийсън попадна и в няколко класации за най-секси мъж.

„Винаги се лаская, но никога не ги взимам насериозно. Не бих се определил като секс символ. На моите години смятам, че съм с изтекъл срок на годност в това отношение. От друга страна гледам да съм във форма, спортувам и нямам нищо против да попадам в такива класации. Със сигурност не протестирам. Секс символ на 65? Защо не“, каза тогава Нийсън.

Да се надяваме, че актьорът ще успее да оцелее след атаките на политически коректните либерални зомбита.

Няма човек, който да е в безопасност от организираната омраза на тези опасни сектанти.

Бил е боксьор в Северна Ирландия

Една от причините за превъзходната физическа форма на Нийсън е неговото спортно минало.

Той започва кариерата си като боксьор в Северна Ирландия, но по-късно се ориентира към света на киното.

„Бях приличен боксьор, но в никакъв случай не бях нещо специално. Нямах потенциала, морала и дисциплината да стана велик атлет. Но имах достатъчно дисциплина и мотивация да ставам рано четири дни седмично и да тренирам с приятели в продължение на два часа и половина. И нека ви кажа – това бяха тежки и корави тренировки, които ми дадоха много и сега ми помагат в екшън ролите“, казва Нийсън.

За него

Създаде могъщ персонаж в „Списъкът на Шиндлер“

Винаги съм харесвал безкрайно Лиъм. Той притежава естествено авторитетно излъчване на силен човек. Това не се имитира, не се учи, не се преподава в класовете по драма. Но в същото време той е гъвкав и способен артист, с огромен драматичен размах и внушителен емоционален диапазон. Създаде могъщ персонаж в „Списъкът на Шиндлер“ и беше една от основните причини за успеха на филма. Хората вече не могат да си представят друг актьор в този образ.

Стивън Спилбърг, режисьор и продуцент

Един от най-страхотните актьори, с които съм работила

Лиъм Нийсън е един от най-страхотните актьори, с които към работила. Той беше вдъхновение за всички по-млади изпълнители на снимачната площадка на „Бандите на Ню Йорк“ на Мартин Скорсезе.

Той е един от онези изпълнители, които могат да създадат невероятен персонаж само в рамките на няколко сцени и той да стане най-интересното нещо във филма. Гледала съм го в много малки, но значими роли, които после остават с теб. „Бандите на Ню Йорк“ е точно такъв пример.

Камерън Диас, актриса

Един от последните мъжкари в киното

Нийсън е голяма работа. Истински, натурален северноирландец, който отлежава като хубаво вино. Лиъм има знаменити роли, но хората забравят колко беше добър и в силно подценения „Роб Рой“. Още тогава той показа потенциала да бъде истински екшън герой без фалшиви напомпани мускули и минимален актьорски капацитет. Не се учудвам, че стана екшън звезда на стари години. Той винаги е носил тази есенция. Един от последните мъжкари в киното, несъмнено.

Марк Кърмоуд, филмов критик

***
Източник: trud.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.