Актуално
Мили приятели, благодаря за стотиците загрижени съобщения на лични. Не съм болна, не съм бременна, не съм арестувана, не съм се сбила с морячетата в Провадия, не съм избягала със златния резерв на България, и не, не въртя любов с Цветан Василев, и не ядем заедно милионите на КТБ на Лазурния бряг.
Къде изчезна Ирини Зикидис?

Гост-автор | 09/02/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Ирини Зикидис, Фейсбук:

Мили приятели, благодаря за стотиците загрижени съобщения на лични.

Не съм болна, не съм бременна, не съм арестувана, не съм се сбила с морячетата в Провадия, не съм избягала със златния резерв на България, и не, не въртя любов с Цветан Василев, и не ядем заедно милионите на КТБ на Лазурния бряг.

Беше много мило от ваша страна да се вълнувате за мен.

Всъщност претърпях лазерна операция на очите и всичко, което можеше да се скофти се скофти, поради кекавия ми организъм и въпреки фантастичните лекари.

Кръвоизливи и огромни отоци в очите - като по учебник.

Първите дни виждах само силуети и не крия, че изпаднах в нещо като амок и късах нервите на всички с твърденията си, че съм ослепяла.

Казах на мъжа ми, че му връщам свободата и че няма да го държа женен за сляпа жена от съжаление.

Отговорът му беше цветист, многопластов и емоционален.

Разбрах, че е крайно време някой да ми тегли един здрав пердах, и че сляпа, глуха, няма, парализирана и дюстабанлийка пак няма да ме остави.

Брат ми упорито ме наричаше "слепецът Пю" и ми предлагаше да ми подари метална паничка, с която да събирам стотинки пред църквата "Кирил и Методий" в Бургас, и избухваше във весел смях при всеки мой хленч, че умирам.

Не се изненадах особено, все пак той е човекът, който преди две години, когато му казах, че в крайна сметка нямам рак на белите дробове, ми отговори "Аааааа, съжалявам, да си ги нямаме такива, вече съм поръчал оркестъра за погребението".

Сега съм доста по-добре, но още поне месец ще виждам размазано.

Установих, че на моменти светът има форми, цветове, нюанси, и е много красив.

Виж, хората са по-грозни.

Понякога виждам всяка пора на лицето на продавачката в магазина и пъпка по лицето на съседа тийнейджър.

Това е.

Бъдете здрави и пийте едно за мен. 

 Други статии от този авторКоментари