Актуално
Църквата не насърчава шамарите. БПЦ изказа своите притеснения относно прекалените права, които се дават на детето в ущърб на родителите. А правото на възпитание принадлежи на родителите. Става дума не за шамари, а за спазване на основни нравствени норми. Така Западно и Средноевропейският митрополит Антоний коментира проекта на националната стратегия за детето и позицията на Светия синод пред Нова тв.
Митрополит Антоний: Църквата не насърчава шамарите

Лентата | 11/02/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Църквата не насърчава шамарите. БПЦ изказа своите притеснения относно прекалените права, които се дават на детето в ущърб на родителите. А правото на възпитание принадлежи на родителите. Става дума не за шамари, а за спазване на основни нравствени норми.
 
Така Западно и Средноевропейският митрополит Антоний коментира проекта на националната стратегия за детето и позицията на Светия синод пред Нова тв.
 
Според митрополит Антоний документът дава възможност родителите да бъдат глобявани заради манипулации от недобронамерени роднини например.

"Църквата не подкрепя крайности, не трябва да има агресия и ожесточение. Но родителите се поставят в рамки. Изключват се изцяло физическите наказания", каза митрополитът.

Той подчерта отново, че църквата настоява за въвеждане на предмет "Религия" като редовен в училищата.

Относно абортите митрополит Антоний заяви: "Църквата няма как да одобри абортите, освен ако няма медицински причини. Това е убийство".

****
Източник: "24 часа" Други статии от този авторКоментари