Актуално
Президентът е одобрил назначаването на началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова за посланик на България в Израел, научи „Гласове“.
Румяна Бъчварова отива посланик в Израел

Лентата | 11/02/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Президентът е одобрил назначаването на началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова за посланик на България в Израел, научи „Гласове“.
 
Бившият служебен премиер и бивш посланик в Париж и Рим – Марин Райков, поема дипломатическата ни мисия в Лондон.
 
Според правителствени източници, цитирани от Епицентър.бг, Марин Райков е подложил на неистов натиск високопоставени представители на българското правителство, след изтичане на мандата му в Рим да бъде прехвърлен в Лондон, без престой в София, както е по закон. 

Досегашният посланик на страната ни в Лондон - Константин Димитров, е напуснал британската столица преди няколко дни, в разгара на Брекзит.

До скоро Марин Райков бе посланик в Рим, където се самоназначи по времето, когато беше служебен премиер. Преди това бе в Париж.

Все още не е завършена съгласувателната процедура между правителството и президентството за посланик на България в Париж.

По неофициална информация кабинетът предложил за поста зам.-министъра на външните работи Юрий Щерк, но кандидатурата му не е одобрена от държавния глава.

Най-вероятно Щерк ще оглави дипломатическата ни мисия в Мароко.

***
Източник: glasove.com Други статии от този авторКоментари