Бърни Сандърс отново се включва в надпреварата за президентския пост в САЩ

Бърни Сандърс отново се включва в надпреварата за президентския пост в САЩ
19-02-2019г.
18
Лентата

Американският сенатор социалист Бърни Сандърс обяви, че ще участва в президентските избори в САЩ през следващата година, съобщава „Ройтерс”.

Новината е обявил той в имейл до подкрепящи го граждани.

За решението си политикът се похвали и в Twitter.

77-годишният сенатор ще се състезава за вота на избирателите за втори път, след като през 2016 г. се представи добре на вътрешните избори на Демократическата партия, но беше изпреварен от Хилари Клинтън.

„Целта ми е да се създаде правителство и икономика, които да работят за всички, а не само за някои”, пише в съобщението си, призовавайки да го подкрепят при анкетата за издигането на кандидатурата му.

Сандърс е сред лидерите за поста на предстоящите избори, според социологически проучвания.

Повечето от опонентите му в партията обаче прокламират подобни на неговите политически идеи, което може да затрудни постигането на същата подкрепа от преди четири години.

Предварителните вътрешни избори започват през февруари 2020 г., а победителят от Демократическата партия вероятно ще се изправи срещу президента Доналд Тръмп на вота през ноември.

В редиците на Републиканската партия има брожения срещу държавния глава, но е малко вероятно номинацията да бъде различна.

Сенаторът е един от най-яростните критици на Тръмп, като в имейла до избирателите си той го нарича „най-опасният президент на САЩ в новата история на Америка”.

„Изправяме се срещу президент, който е патологичен лъжец, расист, сексист, ксенофоб и разрушава устоите на съвременната американска демокрация, като управлява авторитарно”, пише в съобщението си Сандърс.

За вътрешната номинация на Демократичната партия Сандърс ще се състезава със сенаторите Кори Брук, Камила Харис, Кристен Джилибранд и Елизабет Уорън.

****
Източник: btvnovinite.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.