Актуално
Преди седем години, когато започнах да пиша за войната, тук-таме под самотните ми статуси имаше по някой отегчен коментар, "Абе, к`во ти пука за Сирия бе, даже не знам къде е на картата". Днес, благодарение на охранената мейнстрийм пропаганда, сме заляти отвсякъде с тлъсти, неграмотни лъжи на тема "Асад и неговите зверства".
Навършват се осем години от началото на войната в Сирия

Гост-автор | 15/03/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Ирини Зикидис, Фейсбук:

And again

Навършват се осем години от началото на кървавата баня в Сирия.

Осем дълги, кошмарни години.

Днес е първият ден от деветата година на войната и никой не знае кога ще приключи.

Преди седем години, когато започнах да пиша за войната, тук-таме под самотните ми статуси имаше по някой отегчен коментар, "Абе, к`во ти пука за Сирия бе, даже не знам къде е на картата".

Днес, благодарение на охранената мейнстрийм пропаганда, сме заляти отвсякъде с тлъсти, неграмотни лъжи на тема "Асад и неговите зверства".

А отвратените от тези лъжи вече сме много.

Никога няма да се уморя да повтарям - касапницата в Сирия е всичко друго, но не и освободително движение на смели демократи срещу кървав тиранин.

Войната в Сирия започна заради една мръсна кауза - катарската газова тръба с маршрут Катар - Саудитска Арабия - Йордания – Сирия, и доведе до зловещо етно-религиозно прочистване на населението на най-толерантната мюсюлманска държава, в която християнските празници се почитаха наравно с мюсюлманските.

Спонсори на ислямска държава и многобройните ислямски групировки, брандирани като "умерени демократи", а реално прокарващи мръсни геополитически интереси и радикален ислямизъм, са чаршафените монархии от залива, с протекциите на Израел и администрацията на Барак Хюсеин Обама. 

В резултат на тези протекции, администрацията на Обама в продължение на три години симулира война с ислямска държава, разрешавайки й да се разрасне три пъти.

Е, в периода 2015 - 2017 Ислямска държава загуби 95% от територията, която притежаваше през 2014, благодарение на намесата на Русия, докато носители на експертиза ни убеждаваха, че Асад и Путин не воюват с ИДИЛ.

Бог да прости всички, които загинаха за родината си.

Това са героите на 21 век. Други статии от този авторКоментари