Актуално
Гражданин в амок е открил огън по джамия и убил близо 50 души в Нова Зеландия. Със сигурност става въпрос за психично заболяване, отключено от тежко детство, затова нека не бързаме да наречем деянието "тероризъм".
Скърбя за избитите мюсюлмани толкова, колкото, ако бяха християни

Гост-автор | 15/03/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Ирини Зикидис, Фейсбук:

Гражданин в амок е открил огън по джамия и убил близо 50 души в Нова Зеландия.

Със сигурност става въпрос за психично заболяване, отключено от тежко детство, затова нека не бързаме да наречем деянието "тероризъм".

Нека помислим за специална програма, която да приобщи и върне към лоното на обществото всички изпаднали в амок хора - "прегърни расист" и "дай дом на расист" звучат като добро начало.

Нека бъдем толерантни.

Нека кажем "не" на омразата.

Звучи ли познато?

Звучи.

Напомня ли ви за пасквилите на охранени журналисти?

Напомня.

Гадно ли е?

Много.

Пошло ли е?

Много.

Мерзко ли е?

Много.

Убийствата са убийства, независимо от каузата, която стои зад тях.

След като с години се гавриха с паметта на жертвите на радикални ислямисти, наричайки насилените жени "преджобвани с танцувални движения", убийците, "страдащи от амок" и протестиращите срещу радикалния ислямистки терор "крайно десни нацисти, неудачници в любовта и секса", днес либералните фейк медии чрез техните слугини триумфално гърмят за "тероризъм" и "расизъм".

Толкова са зле, че вероятно дори не осъзнават собствената си вина за тази касапница.

А на всички останали ще кажа - да не сте посмели да говорите за "справедливост" и "каквото повикало, такова се обадило".

Шиитите и нерадикализираните сунити са първите и най-уязвими жертви на радикализирани ислямисти.

Тях ги избиват по-жестоко, отколкото избиват християни, защото ги считат за "предатели и неверници, неспазващи Корана".

В този смисъл, аз скърбя за избитите мюсюлмани също толкова, колкото бих скърбяла, ако бяха избити християни в църква, защото са невинни жертви в една кървава война.

А онзи глупак, убиецът, ако беше мааалко по-умен, нямаше да избива нерадикализирани мюсюлмани, противници на радикалния ислям, а щеше да иде да се бие в Сирия срещу радикализираните маймуни от Ислямска държава.

Кутията на Пандора е отворена и трябва да благодарим за това на либералните ни елити. Други статии от този авторКоментари