Елена Йончева: Оставки да подадат и Цветанов, Рашидов и Колева

Елена Йончева: Оставки да подадат и Цветанов, Рашидов и Колева
23-03-2019г.
43
Лентата
„Борисов да обясни откъде е тази корупция, защото той е главата и е на върха на тази пирамида. Не само Цецка Цачева трябва да си подаде оставката. Оставка трябва да подадат и г-н Цветанов, г-н Рашидов и г-жа Колева“.
 
Това заяви водачът на листата на БСП за европейските избори и говорител на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева пред „Дарик радио“.
 
Според нея не става въпрос само за оставки - те трябва да напуснат политиката.
 
„Проблемът е много голям. Не става въпрос за няколко политици, които са си купили апартаменти на цена няколко пъти по-ниска от пазарната. Големият проблем е как се прокарват лобистки закони“, каза Елена Йончева.

Тя обясни, че по информация на Българската стопанска камара 72 процента от законите в парламента се вкарват през задния вход.

„Това са закони, които се правят за един или друг човек, една или друга фирма. На всички е ясно, че е вкаран лобистки закон през януари месец 2017 г., в резултат на което една фирма, вместо да построи сграда на осем етажа, построява сграда от 35 етажа. Това е начинът, по който се управлява България и всичко тръгва от българския премиер“, категорична бе Йончева.

Според нея днес трябваше да откриваме „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“, а вместо това откриваме асансьорите на Цветан Цветанов.

„Имаме правителство, което вече десет години не може да застане зад нито един значим за България проект. Управляващите въобще не ни водят към Европа, а към Анкара. Кранчето на газта се държи от нашата южна съседка. След десет години ще имаме недостиг на електроенегрия, тогава вече и шалтерът ще се държи от Турция, защото те строят нови атомни електроцентрали“, коментира Йончева.

Тя припомни и случая с концесията на Летище „София“.

„Знаете ли какво подготвят там? Никое следващо правителство няма да може да развали този закон, защото направиха две поправки – че тази концесия може да бъде сключена в нарушение на българските закони и ако някой реши да развали сделката, ще трябва да отиде на арбитражен съд“, уточни водачът на листата на БСП.

Елена Йончева посочи и данни от последните доклади на Европейската комисия, които показват, че тази корупция трудно се преодолява.

„2/3 от сигналите за корупционни сделки, сред видни политици в България, не се разследват от съответните органи“, каза още Йончева.

***
Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.