Актуално
„Истинските мишени на атаката са Делян Пеевски, Кирил Домусчиев и Владислав Горанов, атаката срещу Цветанов е само средство да се ограничи влиянието на тази тройка в ГЕРБ“, заяви източник от службите, съобщава сайтът bgsniper.
Групата „Томислав Дончев“ иска оставката на Цветанов, за да се скъса връзката с Пеевски

Лентата | 25/03/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

„Истинските мишени на атаката са Делян Пеевски, Кирил Домусчиев и Владислав Горанов, атаката срещу Цветанов е само средство да се ограничи влиянието на тази тройка в ГЕРБ“, заяви източник от службите, съобщава сайтът bgsniper.

„В ГЕРБ тече пълзящ преврат и „война на вицепремиерите“, а на дневен ред в партията вече не е само оставката на Цветанов, а и на Борисов“, твърди източникът.

Групата „Томислав Дончев“ иска оставката на Цветан Цветанов, за да се скъса връзката с Делян Пеевски.

Вицепремиерът работи за разбиване на „тайната коалиция“ и съставяне на правителство на малцинството след изборите.

Томислав Дончев има подкрепата на Валентин Златев срещу Кирил Домусчиев, Цветан Цветанов и Владислав Горанов.

Междувременно Пеевски и Домусчиев предприемат контрамерки и се опитват да пренесат огъня върху „Позитано“20 с разкрития за връзки с Цветанов.

Бойко Борисов маневрира между двете групи.

Подкрепя Томислав Дончев задкулисно и се опитва да се договори с Цветан Цветанов.

Офертата – запазване на поста в партията и подаване на оставка като председател на ПГ на ГЕРБ заради „лошите парламентарни практики“ и като жест към БСП за връщане в НС.

„Скандалът с апартаментите не се е развил докрай и има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс. Редно е г-н Цветанов да даде повече информация, включително по отношение на последния укор – отношения с фирмата, проверявана ли е, защо е проверявана, връзка или липса на връзка между едното и другото. Според мен тук основният говорител по темата е редно да бъде той“, заяви по БНР днес вицепремиерът Томислав Дончев.

Вицепремиерът подчерта, че всеки подобен скандал носи негативи, което ерозира доверието.

Според него трябва изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи то да бъде възстановено.

По отношение на всички укори, основателни или не, свързани с имотното състояние и работата на Цачева, оставката е повече от достатъчен сигнал, смята Дончев, цитиран от „Епицентър“

bgsniper.com

https://www.bgsniper.com/sniper/11642-1 Други статии от този авторКоментари