Родител А и родител Б вместо "баща" и "майка" в системата за регистрация за I клас в Бургас

Родител А и родител Б вместо
31-03-2019г.
44
Лентата
Термините Родител А и Родител Б са заменили "баща" и "майка" в електронния формуляр за записване на децата в първи клас на територията на община Бургас.
 
Това алармира читателят на "Гласове" Иван Младенов от Павликени в писмо до редакцията.
 
Според него става дума за "джендър идеологията в действие".
 
В сайта на Община Бургас се посочва, че “Настоящата регистрационна форма е демонстративна и е предназначена само за предварително тестване на регистрационния процес”.
 
 
 
Уважаема редакция, 

“Моята дъщеря, преди един ден влизайки, в "Електронната система за записване в първи клас" в гр. Бургас, за да разбере как ще става записването на сина й в първи клас, с голяма изненада разбира, че трябва да се регистрира като родител А или Б.  www.uburgas.org/index.php?controller=FrontAccounts&action=register

Тази форма в момента е само примерна, за да могат родителите да се запознаят с нея, но в началото на май ще стане активна. Тогава родителите ще трябва да я попълнят, защото рискуват детето им да не може да бъде записано в училище.

Моля повдигнете въпроса в медиите! За мен е ясно, че налагането на тази човеконенавистна идеология върви подмолно и подло”, пише нашият читател Иван Цвятков Младенов от Павликени.

Припомняме, че Националното събрание на Франция гласува през февруари замяна на думите “баща” и “майка” от “родител 1” и “родител 2” в училищните формуляри, което предизвика бурни реакции и коментари.

Още по темата: Родител 1 и родител 2: тъжно, грозно и противно

****
Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.