Не е само Фейсбук. Всички медии и социални платформи налагат културен фашизъм

Не е само Фейсбук. Всички медии и социални платформи налагат културен фашизъм
09-04-2019г.
31
Гост-автор

Ирини Зикидис, Фейсбук:

Daher Lammoth е направил на кълцана салата някакъв човечец, доколкото разбрах - журналист.

Толкова се смях, че накрая ми дожаля за клетника и клетата му статийка.

"Моя позната ми пусна тази статия на "Площад Славейков" и ме попита дали си спомням автора, с него сме били имали спор за бежанците. Е, не си го спомням, но статията показва дискомфорта на някои журналисти у нас. Няколко цитата с коментари от мен:

ЦИТАТ: "Фейсбук помогна за създаването на илюзията, че всеки има право на мнение и всички мнения са равностойни"

ОТГОВОР: Да, всички имат право на мнение, включително и Вие. Да не живеете в тоталитарна система? Вие сте този, който живее в илюзията, че само такива като теб са класифицирани да имат мнение и изпитвате ужасяващ страх, че тази илюзия ви бе отнета. Важното не е мненията, а аргументацията. Запомнете. АРГУМЕНТИТЕ. Начинът на представяне на факти, логическата връзка, анализ. Доказателства. Всеки взет от улицата може да има мнение. Когато обаче не може да си го защити, аз имам правото да я/го разбия, независимо от чувствата му/й.

ЦИТАТ: "Превърна социалната мрежа в идеален преносител на фалшиви новини…"

ОТГОВОР: Най-големите носители на фалшиви новини не са социалните мрежи, а самите мейнстрийм медии, както и послушни, сервилни, изпаднали в летаргия, журналисти. Всяка медия може да е преносител на фалшиви новини и не са важни медиите, а пропускателните ни мисловни мембрани. Ако не умееш да мислиш и отсееш плявата, дори една дърта гадателка с кристална топка може да стане източник на "фалшини" за теб.

ЦИТАТ: Силно се съмнявам, че Зукърбърг е фен на „Спайдърмен“, но дори и да е, не се е съобразил с най-важните думи на Бен Паркър (чичото на Спайдърмен), казани точно за такива случаи като неговия: „С големите възможности идва и голяма отговорност“.

ОТГОВОР: Сериозно ли цитираш чичото на "Спайдърмен"? Мили боже! Ах, тази комиксова мъдрост, холивудската работилница за житейски истини и екзистенциални послания от хвърчащи супергерои, които спасяват света от лошите. Едно време цитираха известни писатели и философи, а сега Спайдърмен, Хълк и Аквамен. Впрочем това не са и думи на чичото на Спайдърмен, това са съвсем леко поамериканчени думи на Уинстън Чърчил (Where there is great power there is great responsibility" срещу чичовото "With great power comes great responsibility"). Но къде ще си го чувал? Не е като да може да праска с чук и да мята светкавици.

ЦИТАТ: Но след като терористичните убийства в Крайстчърч бяха излъчени на живо във Фейсбук, Зукърбърг си припомни думите на чичо Бен и компанията въведе нови ограничения. Администраторите на сайта вече могат да премахват статуси и коментари, предизвикващи омраза и призиви за насилие.

ОТГОВОР: Преди нападението над джамията в Крайстчърч имаше хиляди нападения срещу църкви в Египет, Пакистан, Сирия, Филипините, Франция и на много други места, но изглежда ти и гос'пин Зукърбърг много сте се загрижили за мюсюлманите по света. Интересно е как откровено ислямистки организации живуркат и изповядват шериата, салафизма/уахабизма (същите идеологии на ИДИЛ) спокойно във Фейсбук.

(https://www.facebook.com/islamicsham/) или (https://www.facebook.com/%D8%A3%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D8%B4%D8%A7%D9%85-151225971900876/),

Мога да намеря още хиляди подобни сайтове, ама вас това не ви притеснява. Те не засягат либералните ви чувствителни душици, нали?

И нещо много важно. Да, това са частни платформи. Но всичките купом правят едно и също.

Туитър ми наказа профила, защото попитах "Белите каски" що действат само на територии, управлявани от Ал-Кайда и защо там няма християни, всички до един изгонени, както и защо има само забрадени с никаби жени.

Това е симптом на диктатура, на налагане на културен фашизъм, на изрязване и отнемане на глас, унищожаване на свободата на словото.

Щото не е само Фейсбук. Ами всички медии и социални платформи до една са такива.

Ревете срещу комунизма, а сте по-големи комунисти и фашисти от оригиналните такива.

Но си живейте в своите илюзии, послушковци.

https://www.ploshtadslaveikov.com/na-proshtavane-s-martin…/…

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.