Актуално
Министърът на туризма Николина Ангелкова даде специален брифинг, в който заяви категорично, че е декларирала всички свои имоти.
Ангелкова: Къщата в „Бистрица“ е на родителите на съпруга ми

Гост-автор | 11/04/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Министърът на туризма Николина Ангелкова даде специален брифинг, в който заяви категорично, че е декларирала всички свои имоти.

Така тя задочно потвърди, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов е имал предвид нея, когато по-рано днес обяви, че партията му е готова с още един сигнал срещу министър, живеещ в луксозен имот в квартал "Бистрица", който не е негова собственост и не го е декларирал.

Симеонов показа снимки на къщата, взети от публикация на сайта ПИК от 2017 г., в която се твърдеше, че в къщата живее именно Ангелкова.

"Отново съм принудена да обяснявам неистини, разпространявани от един бивш вицепремиер. Ясно съм декларирала собствеността и имотите, които притежавам. Всички те са ясно описани в нотариални актове. Ясно съм декларирана какви са средствата за придобиването на тези имоти. Не живея в къщата, чиито снимки се разпространяват в социалните мрежи. Била съм там на гости с дъщеря ми. Това е къщата, която е собственост на родителите на съпруга ми", категорична беше обаче тя.

"Ясно съм заявила, че мога да докажа всеки един лев от всичко, което притежавам. Ние сме правова държава и нека да оставим органите да си свършат работата, за да се борави както винаги съм твърдяла с факти и с документи, не с внушения и твърдения, не на махленски принцип. Ясно съм декларирала моите имоти. Къща нямам никъде, живея в апартамент, който е описан ясно в моята декларация", подчерта тя.

Само преди два дни прокуратурата разпореди на КПКОНПИ да провери сигнал срещу Ангелкова, внесен от НФСБ.

В него се твърди, че тя е придобила евтин апартамент в столичния кв. "Овча купел".

Вчера обаче държавното обвинение възложи на антикорупционната комисия да провери и сигнал за имоти, купени от "СКАТ " ООД, чийто собственик е Симеонов.

Става дума за три сделки за купени имоти на нереално ниски цени.

Лидерът на НФСБ веднага заяви, че това е клевета и тези сделки вече са проверявани многократно, дори е осъдил няколко души и един вестник заради това.

Бившият вицепремиер каза, че подозира кой стои зад сигнала и се закани още днес да има нов сигнал срещу него.

****
Източник: glasove.com Други статии от този авторКоментари