К'во прайм, #МеТоо?

К'во прайм, #МеТоо?
19-04-2019г.
79
Гост-автор

Ирини Зикидис, Фейсбук:

Въпрос за един милион долара.

Колко феминистки са споделили, коментирали и осъдили новината за ученичката от Бангладеш, която бе залята с керосин, подпалена жива и умряла в ужасяваща агония за това, че е докладвала сексуален тормоз?

Аз залагам на нула.

Днешните феминистки са учудващо апатични, когато става дума за престъпленията на исляма.

Ни помен от обичайния истеричен крясък и притреперващ патос, че то, зер, при тия напъни за мултикултурализъм не излизат сметките.

Така че смело бичим игнор на ежедневни новини като тази и се фокусираме с пяна на уста върху възмутителната целувка на Кубрат Пулев.

Нека напомня данните на доклада на ООН и нещо, което ме притеснява дълбоко от години:

"В географско отношение, Африка и двете Америки са регионите, в които жените са най-застрашени от убийство от интимен партньор или член на семейство. В Африка съотношението на жертвите на всеки 100 000 жени е 3.1, в Америка 1.6, в Океания 1.3, в Азия 0.9. Най-нисък е процентът в Европа, с 0.7 жертви на всеки 100 000 жени."

Тази статистика води до следните особено тревожни заключения:

1) В консервативните мюсюлмански страни и региони на планетата, където все още се практикува 'убийство на честта', и където баща, брат или мъж може да заколи жената в семейството, само за това, че е излязла сама на улицата, са несравнимо по-опасни, а убийствата са в пъти повече от регионите с други култури.

Тоест, абсурдно е да се поставят под общ знаменател Афганистан и България, Пакистан и Испания, Судан и Германия, а белият мъж, заклеймен като насилник над жени, не може да стъпи на малкия пръст на насилника, принадлежащ към култура, в която жената официално не се счита за човек.

2) Какви ще бъдат последствията от наплива на няколко милиона мъже-мюсюлмани именно от държавите, в които убийствата на жени са неколкократно повече, отколкото в Европа?

Има ли връзка между резкия ръст на криминалната хроника в западни държави, приели мигранти-мюсюлмани, чиито общности в по-голямата си част не се интегрират, а продължават да живеят изолирано и в унисон със собствените си традиции?

3) Определени организации безсрамно се възползват от смъртта и страданието на жените по света, като се опитват да вменят цялата вина за тях единствено на нашето общество, без да коментират проблема в реалните му параметри, камо ли пък да предприемат мерки за справяне с него.

К'во прайм, #МеТоо?

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.