Елена Йончева внесе в прокуратурата нови сигнали срещу Борисов

Елена Йончева внесе в прокуратурата нови сигнали срещу Борисов
20-05-2019г.
26
Лентата

Елена Йончева внесе сигнали до прокуратурата във връзка с прехвърлянето на бизнеса на Борисов на братовчед му, с когото премиерът твърди, че не поддържа контакт, съобщи пресцентърът на БСП.

Това става факт няколко дни, след като тя поиска прокуратурата да провери и т. нар. къща в Барселона и часове след като премиерът каза в интервю, че БСП използват похвати от учебник на КГБ.

"Там пише, че най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и да ги съчетаете в определена комбинация", смята Борисов.

В сигнала се казва, че от справки по партидите на редица дружества, в които Борисов е имал участие като собственик и/или управител е, че преди да стане кмет на Столична община и по-късно премиер, той е прехвърлил бизнеса си именно на братовчед си Радослав Венциславов Иванов.

Това са фирмите ИПОН 1, Борко 2000 и БИУМ 99, която от своя страна е собственик на ИПОН-Агенция за сигурност и отбрана.

Според справки на търговския регистър, след като Борисов става кмет, а по-късно и министър-председател, братовчедът Радослав Венциславов Иванов сключва множество сделки за недвижими имоти в София и особено за имоти в с. Иваняне.

Вторият сигнал е за извършени заменки в полза на братовчеда на Борисов Радослав Иванов.

Става въпрос за терен на най-комуникативнато място в "Люлин".

Водачът на евролистата на БСП иска също прокуратурата да образува проверка, която да установи източника и размера на доходи на Радослав Иванов, с които купува имоти и най-вече - ползва ли се с протекции при закупуването на имоти на занижени цени, неотговарящи на пазарните, пише още Йончева.

Третият сигнал до прокуратурата е във връзка с това, че Радослав Иванов е съдружник с Иван Саздов във фирма "Бетон 2" ООД.

Саздов представлява офшорната фирма "Palms Enterprises" (Overseas) LTD.

Тя изпраща по сметка на "EMA BGS SL", 1,7 млн. евро.

Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща.

Адресът на фирмата е същият като на т. нар. къща в Барселона - ул. "Францеск Рибалта" 8.

В сигнала Йончева моли да бъде разпоредена проверка, която да установи налице ли са данни за свързани лица по отношение на представляващите по закон и пълномощия дружества, както и евентуално за престъпления свързани с пране на пари и/или организирана престъпна група с цел пране на пари.

***
Източник: www.dnevnik.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.