Съвременните еничари посегнаха дори и на Паисий

Съвременните еничари посегнаха дори и на Паисий
20-05-2019г.
44
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов, Фейсбук:

Фалшификацията на българската история не е ново явление, но напоследък придоби почти пандемични размери.

От няколко години една особено брутална и нагла подмяна се мъчи да си проправи път в общественото съзнание и за наше голямо съжаление, на принципа, че една лъжа повторена хиляда пъти става истина, вече е намерила доста последователи.

Преди няколко години за първи път в интернет и социалните мрежи се появи "откритието", че "истинското" заглавие на книгата на Паисий Хилендарски не било "История славянобългарска", а "История славнобългарска".

Особено гнусното в случая е, че предмет на фалшификация става не друго, а делото на първия български възрожденец, който се е борил точно срещу фалшификацията, подмяната и затриването на българската история.

Съвременните еничари обаче, водени от огромната си омраза към всичко българско и славянско, не се посвениха да посегнат даже и на Паисий.

Мотивът им е един - ние българите не сме славяни.

Проблемът обаче е, че всъщност почти няма страница в Паисиевата история, на която да не се говори за славяни.

Разбира се, това за еничарите няма значение - те не са чели книгата, а и хората, които им се подвеждат, очевидно също не са.

Въпросът към всички останали българи е - що за народ сме ние, по дяволите, за да позволяваме на всеки изрод с нечисти пръсти да пипа и рови безнаказано из нашата история?

Докога ще търпим посегателствата над нашата национална памет и ще гледаме безучастно как поредица от модерни еничари плюят в лицето на българската история, народност и култура?

Ето защо, когато ние от Възраждане започнем да управляваме България, ще приемем закон, който да криминализира посегателствата над българската история.

Повече гаври с нас и нашето минало няма да търпим!

Възраждане - САМО НИЕ МОЖЕМ!

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.