Родители против Стратегията за детето: 'Работим за най-чистата кауза - децата ни, и не се страхуваме!'

Родители против Стратегията за детето: 'Работим за най-чистата кауза - децата ни, и не се страхуваме!'
30-05-2019г.
52
Гост-автор

От групата "Не на Стратегията за детето":

НЕКА Е ЯСНО!

НИЕ СМЕ СРЕЩУ ЦЕНЗУРАТА!

- Нашите АРГУМЕНТИ са за пред ЦЯЛОТО ни общество и в това е СИЛАТА ни!

Освен това, Групата ни е ПУБЛИЧНА и това също говори добре за чистотата на Каузата и намеренията ни!

- Борбата ни НЕ е за пробутване на нещо тайно, срамно или скришно, а за Кауза, която е ЧИСТА и даже НАЙ-ЧИСТАТА - ДЕЦАТА, и разбирането, че НЯМА нито "по-висш", нито "по-добър интерес на детето" от закрилата на първо място на правото му - да бъде обичано с най-чистата и безкористна обич, обичта на МАМА и ТАТКО, както и да бъде отглеждано и възпитавано от тях!

Всичко друго са ИЗКЛЮЧЕНИЯ от това водещо ценностно разбиране и следва да се регулират, уреждат и третират ПРЕЦИЗНО, но като ИЗКЛЮЧЕНИЯ, а не мазно да се ре-центрира фокусът от ПРИНЦИПА към ИЗКЛЮЧЕНИЯТА, което е и сред ГЛАВНИТЕ дефекти на скандалния проект на "Национална стратегия за детето 2019-2030"!

Чл. 47 от КОНСТИТУЦИЯТА ни е пределно ясен - държавата е длъжна да подпомага родителите, а не да ги дискриминира, за сметка на приемна грижа, НПО-къщи, осиновители, вкл. и от чужбина!

От 700 до 1,100 лв. месечно за приемен "родител", а от 40 до 137 лв. за рождената майката на "дете в риск - заради неосигурени подходящи условия за отглеждането му" - е ДИСКРИМИНАЦИЯ и ПЕРВЕРЗИЯ, на която казваме НЕ и нека го разбере целият свят!

- По повод призивите "да не си разкриваме козовете" и "да не си издаваме ходовете" - тук НЕ сме събрани някакви страхливи комплексари, за да си крием постовете или да таим намеренията си!

Тук сме с Каузата си, която е ЧИСТА, ХУМАННА и ОБЩОЧОВЕШКА и няма от какво да се притесняваме!

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.