От Норвегия с любов

От Норвегия с любов
02-06-2019г.
67
Гост-автор

Климентина Терзиева, Фейсбук:

Още от 2016 е напълно ясно, че Норвегия няма нищо, ама АБСОЛЮТНО нищо общо с промените, които се опитват да внедрят в социалната система в България!

В интервю за БНР през 2016 заместник-омбудсманът доцент Диана Ковачева казва:

"Норвегия има омбудсман за децата от 1982 г. Там отдавна се занимават с неща, които за нас са нови, например правото на децата да бъдат чути. Децата не са обекти на възпитание, а субекти на права. Смятам, че проектът за проучване на норвежката практика ще бъде много полезен."

Сега прочетете нейното интервю за в-к "Труд" от 2018. (Виж тук)

2016, Норвегия е наша пътеводна светлина.

2018, песента е леко променена след неправомерното отнемане на двете деца на Цветелина Оланд и подадените сигнали от други български родители.

Ех, тези политици, хич не им е лесно!

Хем искат да вземат кинтите от щедрите си чуждестранни спонсори, хем са длъжни да им играят по свирката, щото иначе кинтите ще секнат, хем трябва да замажат очите на народа колко са загрижени за ВСИЧКИ деца и как винаги защитават техния най-добър интерес.

Не ви ли звучи шизофренно - първо норвежкият модел ще ни спаси от нас самите, ама после държавата ще спасява български деца в Норвегия от същите тези социални служби, които щяха нас да ни учат, ама накрая все пак ще натресем модела в България, като през цялото време ще тръбим на всеослушание, че никой не ни е диктувал стратегията.

Но г-жа Ковачева никой не я е обявил за шизофреник, въпреки изказаните мнения.

За луди, истерични, маниакални и фанатизирани обявиха родителите, протестиращи срещу стратегията и намесата на Норвегия!

Колко удобно!

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.