Росен Карадимов: В БСП има контролирана от ГЕРБ опозиция

Росен Карадимов: В БСП има контролирана от ГЕРБ опозиция
08-06-2019г.
183
Лентата
Ще си навлека гнева на много хора, но част от професионалния политически елит от БСП в последните 5-6 години се превърна в контролирана опозиция, това не беше истинска опозиция.
 
Това заяви във "Всичко коз" Росен Карадимов за отстранените от Корнелия Нинова опитни депутати на БСП чрез въведената от нея депутатска мандатност.
 
На въпрос на водещата Мая Костадинова дали контролът над този елит отвън е осъществяван от ГЕРБ, Росен Карадимов повтори няколко пъти: "Вие го казахте, вие го казахте!"

След което добави: "Изключително комфортна е ситуацията да бъдеш контролирана опозиция, защото тя не крие рискове, но крие известни облаги, скрити за широката публика, създава визия за политически сблъсък, но същевременно и стабилност за управлението.

Да вземеш решение за мандатност на депутатите, това е изключително тежко решение, разбира се ,че покрай сухото може да изгори и суровото, но това е начинът да кажеш "готови сме да жертваме определи неща, но изкарваме напред лица, които нямат нищо общо с прехода".

Забележете, че в Изпълнителното бюро на БСП и в ПГ на БСП няма нито едно лице, което вие може да кажете, че е отчетливо лице на прехода. Да, това крие рискове. Но когато депутат от съответен регион е и местен партиен лидер, този регион става монополизиран от едно лице, местен феодал. Ще ви дам само един пример - суджукгейт, типичен пример за съвместяване на местен координатор и местен водач на листата на съответната партия", изтъкна Росен Карадимов, депутат в Седмото велико народно събрание от листата на БСП.

Източник: Епицентър. бг

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.