Американски посолства развяха гей знамето, напук на Тръмп

Американски посолства развяха гей знамето, напук на Тръмп
11-06-2019г.
92
Лентата

Вятърът на бунта духа в американските посолства по света.

Въпреки че Доналд Тръмп им забрани да издигат знамето на ЛГБТ, няколко дипломатически представителства не се подчиниха на заповедта на президента и развяха флага на гей гордостта, пише HuffPost.

Посолството на САЩ в Сеул

В месеца на гей гордостта, посолството на САЩ в Сеул и дипломатическата мисия в Ченай, Индия, окачиха гигантски флаг на фасадите си в знак на солидарност, съобщава "Вашингтон пост". 

Американското посолство в Сеул

Посолството на САЩ в Ню Делхи реши да прожектира цветовете на дъгата от знамето върху сградата.

От събота, 8 юни, това е снимката, която то е избрало за профила си в Туитър.

Няколко уебсайта на американски посолства публикуваха снимки на знамена, видеоклипове или послания на гей солидарност.

Такъв е случаят, например, с посолството на САЩ в Чили, което излъчи видеозапис на дипломат с флаг на гей гордостта в ръка, по повод Международния ден срещу хомофобията миналия месец.

Според американския политически вестник The Hill, няколко посланици и дипломати също съобщават за участието си в гей фестивали или паради, като посланика на Непал:

"Става дума за бунт първа категория", твърди американски дипломат пред "Вашингтон пост".

Администрацията на Тръмп не иска да вижда знамето на ЛГБТ на американските посолства.

Въпреки че Барак Обама разреши тази практика, днешният стопанин на Белия дом отказа на няколко дипломатически представителства да развяват гей знамето.

Едно от исканията беше на посолството в Берлин.

Знамето беше разрешено, но "поставено колкото е възможно по-далеч от посолството", както обясни говорителят на посолството в Германия Джоузеф Джордоно-Шолц, цитиран от NBC News.

Посланикът на САЩ в Германия, Ричард Гренел, най-високопоставеният хомосексуалист в администрацията на Тръмп, трябваше да бъде начело на американската борба за декриминализиране на хомосексуалността.

Миналия май Доналд Тръмп обяви началото на световна кампания в подкрепа на ЛГБТ правата, но думите далеч не бяха последвани от дела, отбелязва HuffPost.

Точно обратното, американската гей общност твърди, че има отстъпление от правата й в САЩ.

На 25 май американското Министерство на здравеопазването обяви предстоящата отмяна на клауза, която защитава транссексуалните от дискриминация в системата на здравното осигуряване.

През април републиканската администрация на Белия дом отмени и решението на президента Барак Обама, което позволяваше на транссексуални да служат в армията, тъй като има "риск за ефективността и смъртоносната сила на военните".

***
Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.