Актуално
Представители на организацията казаха, че намерението им било да покажат „реални примери на трансексуалност, интерсексуалност и хомосексуалност“ сред различните животински видове.
'Естествено е' : ЛГБТ организация образова испански детски градини относно транссексуалните животни

Лентата | 15/06/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Организация, която защитава правата на ЛГБТ общността, предизвика остра полемика след като разпространи учебни материали в испански детски градини и начални училища за „транс животните“.

Брошурата, озаглавена „Естествено е: Разнообразието в животинското царство“, е създадена от Андалуска фондация „Рейнбоу“ и е била разпратена в началните училища в района на Андалусия.

Представители на организацията казаха, че намерението им било да покажат „реални примери на транссексуалност, интерсексуалност и хомосексуалност“ сред различните животински видове.

Гонзало Серано, президент на организация, каза: „Внимавахме много с езика и изображенията, защото искаме да изразим по най-естествения възможен начин, че сексуалното разнообразие съществува в природата, но като използваме думи, които няма да предизвикат децата да питат повече“.

Въпреки думите на Серано обаче, в брошурата се говори за животни, които се „търкат“ едно в друго, като за целта е използван глагола frotarse, който може да се възприеме и като вулгарен сленг за мастурбиране.

Брошурата е оформена като календар, като към всеки месец има картинка на различен вид животни, например за януари месец - на два лъва, които се галят, за февруари - два женски албатроса, които са двойка, а за септември - два мъжки жирафа, които се целуват.

На септемврийската страница се казва още, че има хора, които не харесват това, че има мъжки жирафи, които харесват други мъжки жирафи, и които не искат „ние да знаем това“.

Учебното помагало говори и за животните, които се раждат хермафродити и „транс животни“, като дава пример с рибата клоун, която по естествен начин си сменя пола с напредване на възрастта.

Идеята на авторите е да направят препратка към човешката интерсексуалност.

Брошурата препоръчва да се търси информация и от други източници, например, организация „Грийнпийс“, и препоръчва да се празнуват специални дни като „Ден на щастието“, „Ден на разнообразието“ и „Ден на усмивката“.

Миналата седмица английското издание на сайта „Брайтбарт“ съобщи за медийна кампания с постери, която се разпространява в северна Испания, която показва голи деца, но с гениталиите на противоположния пол.

Кампанията, която е финансирана от анонимен американски дарител, използва посланието „Някои момичета имат пениси, а някои момчета – вулва. Толкова е просто“.

***
Източник: breitbart.com



 



Други статии от този автор



Коментари