Социализмът вменява на робите, че са доволни

Социализмът вменява на робите, че са доволни
16-06-2019г.
90
Гост-автор

Елеонора Калчева, Фейсбук:

Няма лъжа, няма измама.

Социализмът и прогресивните леви ВИНАГИ довеждат нещата до бедност и комуналки.

Методите са различни, но 80% от тези хора няма да живеят така, ако можеха да имат свой собствен малък бизнес.

А защо не могат.

Да.

Заради новия интернационализъм - мултикултурализма, заради регулациите, заради грабежа, наречен данъци, заради социалната политика и не на последно място, заради социалното инженерство.

Социализмът и друго прави.

Вменява на робите, че са доволни.

* Коментарът е по повод статия. публикувана в списание "Грация". ВИЖТЕ СТАТИЯТА ПО-ДОЛУ:

****

АВТОР: Лидия Делирадева

Младите хора все по-често предпочитат да използват за работа така наречените споделени офис пространства и да ползват услуги за споделено пътуване, вместо да купуват коли.

Сега някои от тях тласкат споделената икономика към нови предизвикателства: NPR съобщава, че младите хора в Лос Анджелис, а и в други градове на страната, избират да наемат малки помещения – шушулки (от английската дума pod - шушулка) вместо апартаменти.

Чрез услугата, наречена PodShare (споделена шушулка), младите хора се отказват от комфорта на частния дом и избират двуетажно легло с обща кухня и баня.

Естествено, основният фактор за такова решение са високите наеми в по-големите градове и огромният размер на студентските дългове в САЩ, което превръща много услуги в недостъпни за младите хора.

Но както посочва NPR, може да има и друга причина младите хора да избират такъв минималистичен начин на живот.

Стивън Т. Джонсън наема легло в PodShare в Холивуд, Калифорния. "Когато не притежавате нищо, не е нужно да го носите със себе си", казва той. "Просто се появявате."

Споделеното живеене „си пасва идеално с усещането, че в днешно време ние все повече вървим към икономика на опита, отколкото към икономика на притежанието”, казва за NPR професорът от Държавния университет във Флорида Джил Пейбъл. „Това е свързано например с тенденцията за малки преместваеми домове и с акцента върху пътуванията в наши дни”, допълва тя.

***
Източник: graziaonline.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.