Фандъкова: Трябва устройствен план за Борисовата градина, за да не се строят хотели

Фандъкова: Трябва устройствен план за Борисовата градина, за да не се строят хотели
22-06-2019г.
26
Лентата

"Това лято ще бъде още по-работно", заяви пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Грижата, инвестициите, които правим, показват ясно моето отношение към парковете и строителството в тях. Само преди няколко години никой не искаше да ходи в парковете, защото не се косяха. Сега почти няма място в парковете. Продължаваме това поддържане. Тази грижа означава да запазим това, което е останало от парковете и градинките в нашия град. Именно за това решихме, че трябва подробен устройствен план. В проекта има план за изграждане на нови обекти, които според мен няма нужда да се изграждат", каза още тя.

Фандъкова върна плана за Борисовата градина, иска преработване

"Моят подход и ангажиментът, който съм поела, е да запазим историческите ценности на нашия град. Между 1997 и 2005 г. части от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски дружества. В дейността на тези дружества се споменава хотелиерство и строителство. Опитвано е много пъти в Борисова градина да се строят хотели, за това искаме подробен устройствен план, за да избегнем подобно строителство", категорична е Фандъкова.

"Не е лесно да направим частната собственост общинска. Това е битка. Ние ще я водим. За четири обекта се работи да се възвърнат на общината и да не се отдават отново под наем. Вярвам и ще работя за това, да си върнем тези пространства", каза още тя.

"Това е проект, който беше представен и се обсъжда публично. Всички можем да правим своите предложения, които ще се гласуват от общинските съветници", добави Фандъкова.

***
Източник: topnovini.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.