Боян Чуков: Сърбия предава Косово, кога ли и на нас ще ни покажат карта без определени територии?

Боян Чуков: Сърбия предава Косово, кога ли и на нас ще ни покажат карта без определени територии?
24-06-2019г.
87
Гост-автор

"Преди няколко месеца американският посланик в Белград е изнесъл лекция на сръбските ученици в началното училище в град Апатин, Войводина. Той е донесъл като нагледно пособие карта на Сърбия без Косово и Метохия."

Това написа във Фейсбук Боян Чуков, външнополитически съветник в две правителства, анализатор и експерт по международна сигурност.

"Всяка една държава, която има минимално чувство за достойнство, няма да остави подобен акт без отговор и правителството би обявило посланика за персона нон грата. Унижението е чудовищно. Да се очаква реакция от сегашното правителство в Белград е несериозно. Най-трагичното е, че настоящото сръбско правителство разчита по този начин да остане на власт", пише още експертът.

"Наивници! След като предадат Косово и Метохия, ще ги свалят от власт с поредната „народна цветна революция". Че даже могат да закарат някой „по-буйстващ“ член на сръбското правителството на съд в Хага. Митингите в Белград, на които обикновените хора скандират „Сърбия е малката Русия“, няма да помогнат", коментира анализаторът.

"Кога ли и на нас ще ни покажат карта, на която липсват определени наши територии...", завършва коментара си Боян Чуков.

***
Източник: epicenter.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.