Кога София ще отмие срама на Фандъкова?

Кога София ще отмие срама на Фандъкова?
25-06-2019г.
49
Гост-автор

Мажд Алгафари, Фейсбук:

До мадмазел Фъндъкова,

Ходя по софийските улици днес и се загледах в хората, как вървят по тротоара, как пресичат - въобще, как се движат по улиците след като дъждът беше спрял.

Как ли?!?!

Ами като куци магарета или коне. Ту на ляво, за да не настъпят някаква си плочка, която се е повдигнала и отдолу е само вода. Ту на дясно, за да избегнат локва, колкото басейн. Ту спрат на едно място и с прецизен скок преодоляват друга локва, но попадат на клатеща се плочка и резултата е ДА ВИ Е*А МАМАТА...

Други вървят по ръба на тротоара докато стигнат края на огромна локва, която сигурно ще се изпари някой ден, но никога няма да се изтече някъде - просто, защото няма къде.

Смях ме напуши, когато едно младо момиче скочи с двата крака във въздуха, за да не бъде намокрена до кости от кола, която въпреки усилията да не мине през една локвата, мина през нея. Но локвата не бе само локва, а и дупка. То дупката бе причината толкова вода да тръгне към мацето с рокличка над коленцата.

Нагледах се на различни походки.

Като че ли имаше някаква музика и всички танцуваха в един ритъм - ритъма на фандъковите локви, ритъма на фандъковите ремонти, ритъма на живота, ритъма на оцеляването.

После се загледах в улиците и колите.

Гумите на превозните средства хвърляха кал, а не вода. Запитах се. Откога домът ни не е виждал маркуч, който да отмие срама на Фандъкова?

Не искам да се сравнявам с другите страни, защото те няма да станат като нас, нито ние като тях. Аз не искам да гоня конкретно друга столица. Аз просто искам да живея в София и когато си плащам данъците да получавам нещо в замяна. Нещо качествено, нещо красиво, нещо което заслужавам.

Мацоооо, Фандъкова...

Ако и в къщи си такава домакиня, малийййй

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.