"Артекс": Ние инвестираме в България! Нима в това е нашата вина? (видео)

26-06-2019г.
52
Лентата

Строителната компания "Артекс" пусна видео обръщение в социалните мрежи.

В него арх. Пламен Мирянов-син отговаря на атаките срещу фирмата с позитивен клип и цитати от институции, че имат разрешително за строежа на "Златен век".

Ето и текстът на видеото:

"Създаваме работни места, а не социално напрежение! Градим сигурно и устойчиво, не клеветим и не заблуждаваме! Като отговорни граждани на Република България и основатели на строителна компания "Артекс Инженеринг" АД винаги спазваме закона и работим в синхрон с изискванията на институции като ДНСК, МРРБ и Столична община.

Отново заявяваме, че имаме законно и валидно разрешение за строеж за сграда „Златен век“ от главния архитект на София до януари 2020 г. Тъй като по време на влизане на новия закон в сила е на лице валидно разрешително, съгласно нашето законодателство, то остава действащо със срок до 2020г. Продължаваме да вярваме във върховенството на закона и в силата на правото.

"Артекс" е компанията, която от 25 години строи по световни стандарти. На нас не ни е необходимо политическо влияние за да бъдем това, което сме. Никога не сме участвали в обществени поръчки или проекти, които усвояват европейски средства.

Ние сме убедени, че „Златен век“ ще бъде изключителна придобивка за София и ще подпомогне развитието на кв. Лозенец в икономическо, архитектурно и градоустройствено отношение. Къде изобщо е мястото на една висока сграда, ако не в големия град, който не може да се разширява безкрайно по периферията, поглъщайки огромни средства по инфраструктура и градски транспорт? В 21 в. така изглеждат световните столици на развитите и проспериращи държави! А ние как се вписваме в тази картина? За да расте като съвременна европейска столица, София трябва да мисли в перспектива и да достига нови върхове. Повторението на едни и същи модели изглежда безопасно и сигурно никого не дразни, но настанява в града ни скуката и старомодността. Всички знаят как изглежда Лозенец сега. Такава ли трябва да остане жилищната среда в една европейска столица?

Ние от "Артекс" винаги сме облагородявали околните пространства около нашите сгради. Предлагаме изграждане на нови тротоари, ново улично осветление и нови зелени площи. Нашата кауза е да подобряваме средата на живот в София.

Бихме искали да успокоим хората от квартала, че градоустройството на „Златен век“ е специално разработено, за да не засенчва жилищни блокове. Сградата няма да блокира гледка към Витоша, освен за няколкото стаи в хотел "Маринела". Разполагаме с положително становище за трафика, издадено от Столична дирекция на вътрешните работи, отдел "Пътна Полиция“. Конкуренти целят да внушат неверни твърдения, извършват системни провокативни действия, с които заблуждават гражданите, както на район „Лозенец”, така и на цяла България.

В очернящата кампания освен авторитета на АРТЕКС, се опорочават институциите, които прилагат Закона за устройство на територията и всички закони и нормативни документи в Република България. Как всички тези негативни събития, смяна на мнение и свободно разпространение на клевети влияят на всички строителни предприемачи и чуждестранни инвеститори? Каква представа се създава за бизнес средата у нас и как това се отразява на имиджа на страната ни? Тази несигурност води до намаляване на инвестициите и загуба на работни места.

Ние от "Артекс" работим за новия съвременен облик на София. Ние инвестираме в България! Нима в това е нашата вина? Във връзка със сграда "Златен век", нашата компания се обръща към закона. За да покаже той, че гарантира правото на бизнеса у нас да се развива в условия на сигурност и перспективност. А вярата в силата и справедливостта на закона прави нашето общество уверено и съзидателно!"

***
Източник: glasove.com

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.