Актуално
Напоследък наблюдавам една тенденция, която ме плаши изключително много - гледам едни момичета, които ходят с едни „истински мъже” и се страхуват... страхуват се да излизат, да общуват, да отидат, където поискат, да закъснеят с прибирането вкъщи, страхуват се да живеят и съответно се отказват от живота.
Женски дневници: Тръгвай си! Не си личната му вещ...

Гост-автор | 08/07/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

АВТОР: Яна Димова

Напоследък наблюдавам една тенденция, която ме плаши изключително много - гледам едни момичета, които ходят с едни „истински мъже” и се страхуват... страхуват се да излизат, да общуват, да отидат, където поискат, да закъснеят с прибирането вкъщи, страхуват се да живеят и съответно се отказват от живота. 

Срещам ги все по-често и навсякъде - в автобуса, на спирката, в магазина, срещам ги и все едно гледам себе си и си го признавам и колкото и да ви е чудно не ме е срам, ама грам, защото, ако нямах отрицателен опит с тези неща, може би нямаше да ми правят впечатление, както на повечето хора не им, а трябва, и трябва да се говори, така че ще бъда лошия пример.

Запомнете! Никой не може да ви ограничава, още по-малко някакъв мъж, независимо дали ви е гадже или съпруг, не може, защото свободата е човешко право на ВСЕКИ и въпреки, че сега казвам това, преди година едва ли щях да мога да изляза и да го кажа... 

Ето кога трябва да си ходите и какво няма право никой да ви налага: вие сте напълно свободни хора, вечерен час има право да ви определя само майка ви (ако сте над 18 и тя няма право) и затова няма спор; имате право да излизате и да се виждате с когото, където, когато и колкото дълго желаете, вие сте свободни хора имали сте живот и преди някой „мачо” да се появи и да ви тропа по масата кога да се прибирате и с кого и къде да ходите, имали сте приятели и ако ги загърбите, защото някой ви забранява да ги виждате или не ги харесва, когато този някой си тръгне или ви набие два шамара, ще бъдете сами... а е страшно, повярвайте...; никой няма право да пипа телефона ви без вашето разрешение, това е лична вещ и никой няма право да изисква достъп до личните ви вещи; никой няма право да ви каже как да се обличате (тялото и решенията за него са ваши); никой няма право да ви казва как да изглеждате (късата коса не ви прави по-малко жени). 

Имате право да бъдете свободни, мили момичета и жени, имате право да излизате когато поискате, да виждате когото искате, да се обличате както искате и болните фантазии на никой, не могат да ви отнемат тези права.

Не позволявайте това, моля ви!

Аз го позволих и за една година изгубих много - спрях да излизам, да общувам, да контактувам, само за да не ми крещи някой, който мисли, че е по-силен от мен.

Никой не е по-силен от вас, идея си нямате колко сте силни, и не правете грешката да търпите това, докато някой не реши да ви накаже, защото „не слушате”, с някой шамар или не ви обяснява „как ще ви счупи врата”, защото тогава повярвайте е още по-трудно.

Тръгнете си още при първия опит на някой да ви отреже крилата или да се опита да се държи сякаш ви е купил от магазина и сте личната му вещ... НЕ СТЕ!

Никой няма право да ви вдига ръка и да определя живота ви, защото животът ви е храм и който наруши хармонията в него, трябва да бъде гонен, защото накрая никой няма да ви върне приятелите, годините, семейството и никой няма право да ви обрича на самота, само за да ви направи безсилни и да мислите, че път с друг човек няма или че не можете сами.

Повярвайте, има, и можете, но го разбрах доста късно и то благодарение на прекрасните си приятели, които бяха там, оставиха ме сама да стигна до осъзнаването и когато имах нужда от тях просто бяха зад гърба ми, за да знам, че не съм сама. (БЛАГОДАРЯ ВИ!)

Така че, повярвайте, не сте сами, истинските и ценни хора винаги ще ви вдигнат от земята и не забравяйте, имате семейства, които винаги ще ви помогнат и ще са до вас, и не се срамувайте, демонстрирайки розов живот, защото колкото и да оцветявате, ако под розовото има черно, то винаги ще избие, и в това няма нищо срамно, срамно е да търпите, някой да има контрол над вас, защото вие сте свободни и НЕ СТЕ САМИ! 

ОТКРИ ЛИ СЕ ИЛИ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА РИСУВАШ С РОЗОВО ВЪРХУ ЧЕРНОТО, КАЗВАЙКИ, ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД?! Други статии от този авторКоментари