Актуално
Протестът е втори поред, като първия се състоя малко след излъчването на предаването "Карбовски: Втори план", в което Карбанов разказа историята на сина си.
Втори мащабен протест за връщането на българчето Атила, отнето от социалните в Холандия

Лентата | 09/07/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Родители и членове на набралата популярност група "Не на стратегията на детето 2019-2030!" се събраха вчера пред посолството на кралство Нидерландия, за да протестират срещу действията на холандските социални служби срещу българския баща Николай Карбанов, чийто син беше настанен в приемно холандско семейство в противовес с решението на български съд, който е присъдил родителските права на Карбанов.

Протестът е втори подред, като първия се състоя малко след излъчването на предаването "Карбовски: Втори план", в което Карбанов разказа историята на сина си.

Освен протестните действия, недоволните граждани предприеха и друга мярка, с която да притиснат властите.

Те написаха писмо до посланика на Нидерландия, Беа тен Тъшер, с призив да се върне детето на родния му баща.

Писмото е изпратено от името на 124 хиляди души.

Все още посолството и българските политици мълчат по темата. Нещо повече, когато миналата седмица представители на въпросната група и няколко адвокати отидоха на среща в Народното събрание, на която трябваше да обсъдят Стратегията за детето, почти всички депутати излязоха от залата и отказаха да изслушат разтревожените граждани. Други статии от този авторКоментари