Актуално
Алтернативата на ГЕРБ е - публичен регистър, без мъртви души, машинно гласуване, видео наблюдение. Ние, от „БСП за България“, последователно и твърдо сме за машинното гласуване. Смятаме, че то гарантира честен и прозрачен вот.
Корнелия Нинова: ГЕРБ променят изборните правила в движение

Гост-автор | 12/07/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Корнелия Нинова, Фейсбук:

Алтернативата на ГЕРБ е - публичен регистър, без мъртви души, машинно гласуване, видео наблюдение.

Ние, от „БСП за България“, последователно и твърдо сме за машинното гласуване. Смятаме, че то гарантира честен и прозрачен вот.

Опитът да се премахне машинното гласуване е гаранция, че се готвят за манипулиране на изборите и подмяна на резултатите, което е антидемократично, против правовата държава.

В навечерието на подписването на Конституцията ГЕРБ за пореден път си позволяват да нарушават конституционни принципи – на демокрация, правова държава и право на свободен избор.

Винаги, когато сме обсъждали изборните правила, за последен път само преди 5 месеца, отново водехме този дебат, сме казвали, че преди избори не бива да се променя Изборният кодекс.

Управляващите си позволяват отново, само 3 месеца преди избори, да променят правилата в движение, без да се съобразяват с обществената реакция и с общественото мнение.

Затова предприехме тази стъпка - да не се регистрираме в пленарна зала, за да не се променя Изборният кодекс и да се отменя машинното гласуване. Винаги при тези дебати сме предлагали алтернативи – да се направи публичен регистър, с който да се изчистят мъртвите души, машинно гласуване, видео наблюдение.

Водили сме този дебат дни наред в парламента и сме го защитавали с аргументи.

На техните предложения сме давали алтернатива и винаги на инат са отхвърляни всички предложения на левицата.

Ние имаме своята позиция и я отстояваме с всички възможни парламентарни норми на поведение. 

Поведението на ГЕРБ, с отмяна на преференции и на машинно гласуване, е последователно по пътя на антидемократичния процес в България.

Ние сме последователни в защитата на демократичните правила и правовата държава.  Други статии от този авторКоментари