Актуално
По думите му, в писмото си до социалистите и демократите Урсула Фон дер Лайен заявява намерение ЕС да възприеме и наложи Истанбулската конвенция.
Иво Христов: Фон дер Лайен смята да наложи Истанбулската конвенция. Ще гласувам против кандидатурата й

Лентата | 16/07/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

"Ще гласувам ПРОТИВ кандидатурата на Фон дер Лайен за председател на ЕК. Тя бе издигната от Европейския съвет в нарушение на принципа на водещите кандидати, с което на ЕП бе отредена второстепенна роля".

Това обяви в профила си във Фейсбук българският евродепутат от БСП Иво Христов.

По думите му, в писмото си до социалистите и демократите Урсула Фон дер Лайен заявява намерение ЕС да възприеме и наложи Истанбулската конвенция.

"Считам, че председателят на ЕК трябва да бъде излъчван от представителите на европейските народи, а не от тесен кръг държавни ръководители и лобисти, чиито договорки да стесняват свободния избор на европейските депутати", коментира Иво Христов в социалната мрежа. 

По думите му, в писмото си до социалистите и демократите г-жа Фон дер Лайен заявява намерение ЕС да възприеме и наложи Истанбулската конвенция.

"Намерението е в разрез с решение 13/2018 на КС на РБългария. Опитът повторно да се наложи един спорен и несъответстващ на Конституцията ни акт е неприемлив", категоричен е евродепутатът. 

"Най-сетне, въпреки изобилието от добри идеи, заимствани от програмата на социалистите, писмото на Фон дер Лайен не съдържа стратегия за затваряне на данъчните убежища, в които изтича богатството на европейските народи под формата на избегнати данъци", заявява още Иво Христов.

***
Източник: glasove.com Други статии от този авторКоментари