Ремонт безкрай

Ремонт безкрай
19-07-2019г.
19
Гост-автор

Източник: Спаси София, Фейсбук

Петнадесет месеца след началото на ремонта на Графа и 2 след "края" му, все още има редица дейности, които не са завършени.

По незнайни причини, дразнещите и опасни "акули" все още не са премахнати, въпреки че решението за това беше взето още в началото на април.

Четири месеца са недостатъчни на Общината да организира една толкова лесна операция по премахването на акулите, които нараняват, вместо да предпазват пешеходците.

Обновеният фонтан също не работи, въпреки хвалбите, че е напълно реставриран и готов.

Да свърши лятото ли чакат от Общината, за да го пуснат?

Същото се отнася и за навесите за книжния пазар, монтирани през зимата, но оставени недовършени и без функция.

За капак, скъпоплатените пейки, оприличавани на саркофази, още нямат скари, така че да могат да бъдат ползвани, независимо от времето.

Като добавим и подземните контейнери на ул. Солунска, които стоят опаковани вече цяла година, както и няколкото невъзстановени чешми - картинката става тъжна.

Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova - с този ремонт доказахте, че вие и ръководството на Столичната община просто не умеете да предвиждате, изпълнявате и контролирате проектите, за които хвърляте милиони от нашите пари.

Липсва ви и всякакво чувство за естетика. И все пак, едно публично пространство, макар и с криво наредени плочки, не може да бъде смислено и оживяно, ако няма градска мебел и функция.

Питаме ви какво е оправданието този път, толкова малко от обещаното да е свършено, а обектът вече да се води за приключен?
#СпасиСофия #ГафИгнатиев #МахнетеАкулите

Снимка: Спаси София, Фейсбук

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.