"Фолксваген" не е решил окончателно за завод в Турция

30-07-2019г.
28
Лентата

Германският автомобилен концерн "Фолксваген" все още търси най-доброто място за новия си завод в Югоизточна Европа, съобщава ежедневникът Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Няма окончателно решение на Надзорния съвет", заяви премиерът на Долна Саксония Щефан Вайл (ГСДП), който е част от ръководния орган на компанията, предаде "Фокус".

Наскоро бе съобщено, че Турция вече е избрана за изграждането на завода на стойност милиарди. От компанията обаче опровергаха информацията и България все още участва в надпреварата.

"Разбира се, независимо как се вземе това решение, то ще бъде икономическо, а не политическо изявление", увери Вайл, като допълни, че се очаква такова да има "може би на следващото или на по-следващото заседание на Надзорния съвет".

Съответно процесът вероятно ще се продължи през есента.

Критиците твърдят, че избирането Турция не е съвместимо със ситуацията с правата на човека в страната. Впечатлението, че компанията отслабва дейностите си в Германия, като пренасочва все по-голяма част от работата си в страни с по-ниски разходи за персонал, противоречи на политиката на ГСПД.

"Принципно ситуацията е по-сложна... Компанията трябва да отваря нови пазари за продажби, също чрез пазарно ориентирано производство", подчерта Вайл. По думите му "Фолксваген" трябва да има право да присъства в много страни.

"Ето защо се справя толкова добре, защото не само гледа на нещата с национални очила, а се утвърждава в международен план от десетилетия", обясни Вайл.

Наскоро "Фолксваген" представи добри резултати за работата си, въпреки дизеловата афера и проблемната автомобилна индустрия. От април до юни продажбите са се увеличава с близо 7% спрямо предходната година, въпреки че са доставени по-малко автомобили. Също така печалбата на компанията се е увеличила значително през този период с почти една четвърт.

Източник: dnes.dir.bg

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.