КЪДЕ, КОГА и КАК се случват най-често нападенията с нож?

КЪДЕ, КОГА и КАК се случват най-често нападенията с нож?
06-08-2019г.
38
Лентата

В болницата Шарите в Берлин систематично изследват „средностатистическите“ нападения с нож. Изследването дава интересни резултати.

Институтът за правна медицина към болницата Шарите е анализирал наръгванията с нож в столицата на Германия.

Според вестник „Билд“ на всеки три часа някой бива атакуван с нож.
За изследването са систематизирани изследвания от 10 514 аутопсии в периода от 2005 до 2015 година.

Според статията средностатистическото наръгване се случва в петък около 23 часа през декември в квартал Нойкьолн. Жертвата е средно на 39 години, в трезво състояние, извършителят средно на 31 години и използва нож със средна дължина 17 см. 

Обикновено повод за атаката e най-обикновен спор и жертвата умира от наранявания с 11 сантиметров нож в горната част на тялото. Според изследването класацията по наръгвания с нож води Берлин – 7.01 нападения на 100 000 жители. За сравнение- в Бремен са регистрирани 4.33 атаки на 100 000 жители.

 В 85% от случаите става дума за неорганизирани единични извършители, 92% от извършителите са мъже, 8% жени. Най-младият извършител е на 15, а най-възрастният на 69 години. В 65% от случаите наръгванията са в областта на гърдите.

Заради нараняванията и причините за смърт Берлин спешно се нуждае от лекари-специалисти в областта на спешната помощ, които са в състояние при наръгване в гърдите да отворят гръдния кош, за да може раненият да бъде закаран жив в клиниката, споделя доктор Клас Бушман.

През изминалата година в Берлин е имало около 2800 атаки с нож, средно на ден повече от 7 нападения.

Източник: morgenpost.de

По публикацията работи Нели Петрова

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.