Актуално
Картината била скрита тайно в разкошното жилище на педофила (струващо 56 милиона долара) през октомври 2012 г., четири години след като Епстийн приключи своята „сладка“ сделка за проституция с непълнолетна и седем години, преди да бъде обвинен, че ръководи секс трафик на непълнолетни момичета.
Още разкрития за портрета на Бил Клинтън в синя рокля и с червени токчета в имението на Епстийн...

Лентата | 16/08/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Ексцентричен портрет на бившия президент на САЩ Бил Клинтън, на който той е изобразен в синя рокля и червени обувки с висок ток, украсява имението в Манхатън на американския финансист Джефри Епстийн, разказва в. „Дейли Мейл“.

На портрета Клинтън позира в Овалния кабинет с обувки с червени токчета, облечен в синя рокля, която прилича на тази на Моника Люински.
Роклята също много напомня тази, носена от Хилари Клинтън в "Кенеди център" през 2009 г. 

Бившият президент се усмихва, отпуснал се във фотьойл.

Оригиналната картина се нарича „Parsing Bill“ и е на австралийско-американската художничка Петрина Раян-Клайд, въпреки че не е ясно дали Епстийн е купил платното или негова отпечатка.
Райън-Клайд я представя на своето дипломиране в Нюйоркската художествена академия през 2012 г.

Картината била скрита тайно в разкошното жилище на педофила (струващо 56 милиона долара) през октомври 2012 г., четири години след като Епстийн приключи своята „сладка“ сделка за проституция с непълнолетна и седем години, преди да бъде обвинен, че ръководи секс трафик на непълнолетни момичета.

Източникът на „Дейли мейл“, който поискал да остане анонимен, бил на посещение при Епстийн, за да представи бизнес предложение - среща с извратеняка, която включвала набелязването на момиче, което изглеждало на 14 и чакала за среща с финансиста.

Жената споделила, че е шокирана да забележи портрета на президента през отворена врата, докато минавала през богато украсения дом, заедно с бизнес партньора си.

Тя разказва пред DailyMailTV: „Това беше със сигурност Бил Клинтън. Беше шокиращо - определено това беше негова картина. Много провокативна, сексуална картина. Носеше токчета, синя рокля, а ръката му беше в странно положение. Цветът на роклята като че ли беше подчертана препратка към бившата стажантка на Клинтън Моника Люински и нейната синя рокля по време на скандалната им сексуална среща в Белия дом.“.

Епстийн и Клинтън някога са били приятели. 72-годишният Бил летял в частния самолет на вече починалия финансист, наричан неколкократно„Лолита експрес“ и за своя сметка посетил еднократно къщата му – а това прави възможно самият Бил да е виждал причудливата живопис.

Клинтън обаче отрече да е бил на „педофилския остров“ на Епстийн - отказ, който Доналд Тръмп се опита да постави под въпрос тази седмица.

Присъствието на картината е нов обрат в отношенията между Клинтън, неговото семейство и Епстийн.

Миналия месец кабинетът на бившия президент заяви, че не знае нищо за престъпленията на финансиста и, че Клинтън е предприел четири самостоятелни пътувания през 2002 и 2003 г. Бордовите журнали обаче показват, че е извършил общо поне 26 индивидуални полета през това време.

Една от бившите сексуални робини на Епстийн, Вирджиния Робъртс, твърди, че е видяла Клинтън на острова за вечеря, проведена в негова чест.

След самоубийството на финансиста в събота сутринта, Тръмп отново направи предположение, че Клинтън по някакъв начин е замесен със смъртта и има връзка със съдебните документи, излагащи доказателствата на Робъртс.

Освен това предполагаемият сводник на Епстийн, Гислайн Максуел, бил гост на сватбата на Челси Клинтън с Марк Меезвински, поне година след времето, когато Бил Клинтън казва, че връзката му с Епстийн е приключила.

Произходът на картината е неизвестен. DailyMail.com разполагат с метаданни, които проверяват къде и кога е направена снимката. Снимката висяла до стена с тъмен цвят в каменната крепост на Епстийн.

На картината Клинтън изглежда сочи с пръст към зрителя. Това изображение очевидно е вдъхновено от известния образ на чичо Сам, използван в агитационния  плакат за армията на Джеймс Монтгомъри Флаг от Първата световна война.

Източникът на „Дейли Мейл“, който забелязал картината, добавя още:
- Това се виждаше през врата, която временно беше отворена от неговата икономка или иконом. „Помислих си:„ Защо, по дяволите, Епстийн ще има това? “ - „ Дори не знаех, че се познават “. Въпреки че била в шок от картината, нейният бизнес партньор успява да направи снимка.
Жената е била в дома на Епстийн за около час и половина за срещата, която била уредена от тогавашния асистент на педофила - Лесли Гроф. Бляскавата блондинка бе определена като възможен съучастник и получи имунитет в спорната сделка за правно основание на Епстийн през 2008 г.
Източникът на вестника разказва още: „Бяхме в контакт с Лесли Гроф. Тя беше човекът, който координира нашата среща.
- Бяхме посрещнати на вратата на пентхауса на Епстийн от иконом. Имаше истински иконом - стар джентълмен, който ходеше с накуцване. Той ни заведе до циркулярния кабинет на Лесли. Беше красива и приказна и толкова хубава.
- Тогава тя ни заведе в личните квартири на Епстийн, а когато минахме край отворената врата, видях портрета.
- Влязохме в трапезарията му и говорихме с него за предложението.
След дискусията източникът се върнал в зоната на чакане и казва, че забелязал младо испанско момиче да чака Епстийн.
- Мислех, че е странно, че тя е в същата чакалня, в която бяхме и ние.
"Беше много млада - изглеждаше на 14. Мислех, че може би е дъщеря на икономката....Епстийн изглеждаше някак сив и направо страховит. Приличаше ми на злодей. Веднага разбрах, че не искаме да правим бизнес с него, въпреки че исках договора. „Знаех, че ще ни погребе, ако нещо се обърка.“.
Предложението пропаднало и тя никога не работила с милиардера.Мрачният и прекален декор в дома на Епстийн е добре документиран.
Докато данъчните служители в Ню Йорк оценявали дома на 55,93 милиона долара, правителствените прокурори преценили, че той е на стойност 77 милиона долара.
Домът е пълен с множество спални, пет бани, приемна на два етажа и три тристайни апартамента, които обхващат целия четвърти етаж.
Статия на Vanity Fair отбеляза, че Епстийнн украсява входното си антре с „ред по редица индивидуално поставени очни ябълки… внесени от Англия“.

Сред причудливите вътрешни странности е стенописът на втория етаж, който Епстийн поръчал и който го показва насред затворническа сцена, заобиколен от бодлива тел, и охрана.

Други хора, които са посетили дома, забелязват кукла в естествен размер, висяща от полилей и трапезария, предназначена да прилича на плаж.
Той има маса в трапезарията си, покрита със снимки на известни лица, включително подписана снимка с бившия президент Бил Клинтън.

Открита е и стена при разследването на Епстийн, украсена със снимки на режисьора Уди Алън и престолонаследника Мохамед бин Салман от Саудитска Арабия.
Други посетители на дома забелязали голяма масичка за хранене с 20 места, заобиколена от компютърни екрани и телефони.

***

Източник: в. Дейли Мейл

   

 Други статии от този авторКоментари