Актуално
Какво ни казват днес? За тях е най-добре е да вземем да се отречем от Православието, от душата си, от своята памет, същност, смисъл, цивилизация, ген, код и самоличност; за да станем достойни за "световните ценности"!
Раздържавяване на държавата и разбългаряване на българите.

Гост-автор | 30/08/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Знаете ли, че Православието изчезна от учебната програма за VІ клас! 
Ах, каква нелепа грешка, казах си!
Но не! Не е грешка. 
Вместо "православие" се появи: "християнска религия". Вместо "покръстване" - "християнизация". В предишната програма пишеше "православен свят".

Сега православният свят и православната цивилизация са натирени, където им е мястото - на майната си. И само възпалени националисти твърдят, че Православието ни било спасило през блажения 5-вековен рахатлък. Не се шегувам.

Една покойна българска историчка (и писателка) ни осветли, че "за българите тия 500 години били време на голям рахатлък", и запя в хорчето, което апелираше да бъдем толерантни и да турим паметник на Сюлейман паша в подножието на Шипка.
За благодарност. Не се шегувам.
Няма го Православието, но пък от шестокласника се изисква: да "описва разпространението и утвърждаването на християнството и исляма"; да "познава основни елементи на християнството и исляма"; да "посочва ценности, общи за християнството и исляма". 

Ето това наистина е истински позор!
"След падането на комунизма на Изток единственият наш враг остана Православието", постанови Бжежински през 1989 г.
"Православието е главната заплаха за западната цивилизация, заплаха, по-страшна от исляма", постановява днес шведският външен министър Карл Билд. И защо? Защото "Путин демонстрира привързаност не към световните, а към православните ценности". Ерго - има някакви неправилни, зловредни, антиевропейски, антицивилизационни православни ценности, които ние, православните българи (о, ужас!) изповядваме. 
"Европейската цивилизация свършва там, където започват православните църкви", проповядваше бившият шеф на Европейския съвет Херман ван Ромпой. За радост на брюкселските невежества, които са убедени, че там, където свършват католическите катедрали, започва една дива, тъмна, варварска, православна, кирилска и най-паче - русофилска пустош.
Сакралната фраза на Бжежински от 1989-а има пред-история и след-история.
 

10 години по-късно, през 1999 г., НАТО започна бомбардировките срещу Белград.
С циничен надпис върху ракетите с обеднен уран "Честит православен Великден!" Храбрите атлантици надовлякоха от Афганистан в Косово една накървавена сган разбунени ислямисти, които заедно с НАТО и АОК оскверниха, сринаха и опожариха 530 православни църкви и манастири, повечето строени и зографисани от средновековни български майстори.
После насадиха в сърцето на Европа една измислена и никога не съществувала ислямска държава - Косово.
Какво ни казват днес? За тях е най-добре е да вземем да се отречем от Православието, от душата си, от своята памет, същност, смисъл, цивилизация, ген, код и самоличност; за да станем достойни за "световните ценности"!
За да изпълним докрай, без остатък и без жал, повелята на великоценностната доктрина: Раздържавяване на държавата и разбългаряване на българите.

(от Велислава Дърева)

   

 Други статии от този авторКоментари