Завоалирано крадене...

Завоалирано крадене...
04-09-2019г.
104
Лентата

Днес не съм на работа.

Седя и чакам Техем. Не знаете какво е Техем? Не може да бъде.Техем е един от многото господари, които преходът нацвъка в живота ни. Тези, които не са се развели с Топлофикация навреме знаят за какво говоря.
Периодично някой се завръща - я от Виена, я от Варшава и споделя, че парното в тези и в много други градове е много, много по-евтино отколкото в София.

Причината е ясна - от нашите такси за парно много и системно се краде. За да завоалират тази ситемна кражба в "институционална система" и за да намерят бизнес на останалите без заетост бивши висши милиционери, измислиха "дружествата за топлинно счетоводство".
Топлофикация вече не може да ни събира таксите пряко - назначи си посредници, които да вдигнат още повече цената на калпавата й услуга "топлоподаване". Тези посредници са също така монополисти - като самата Топлофикация и се държат нагло, безобразно и репресивно с гражданите, които би следвало да са им клиенти. Но не са клиенти - те са просто жертви на произвол.

Ако се опитате да договорите посещение у дома си от "топлинен счетоводител", ще ви вземат най-малко една надница като такса и ще ви карат да ги чакате в къщи не по-малко от два часа. В работен ден. Така ще си платите такса една надница и ще пропуснете да заработите втора надница. Защото на тези от Техем например така им е удобно. Смирено се обаждате по телефона и искате по-конкретно време - все пак да се явите на работа и днес. Не може - долита стоманен глас в отговор. Великият собственик, директор или мениджър на, извинете, Техем е заповядал да стоите в къщи и да чакате.
Защо търпим този произвол? Много просто - защото търпим всеки произвол, който управляващите каквото и да е на всички нива са ни нахлузили на врата. Включително и общинската Топлофикация с метастазите "топлинни счетоводители" като Техем.
Идват избори. Прощавайте - турско да стане (то май вече стана) - няма да ви гласувам. Ни за Фандъкова, ни за Манолова, ни за никого.
Освен ако някой от тези кандидати не ми даде твърди гаранции, че ще ме освободи от присъствието на топлофикационно-техемския произвол.
И не само от техния - от произвола на всички общински монополисти, които не само дерат кожите ни, но и се подиграват с нас чрез правилата за"общуване с клиенти", които ни налагат.

Автор: Огнян Минчев, Фейсбук

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.