Какво е Съединението

Какво е Съединението
06-09-2019г.
30
Лентата

Автор: адв. Петър Николов

Преди една година гледах как един човек, измамил десетки, а може би стотици хора, и ги оставил без домовете им и бизнеса им, а на някои им се е наложило да заминат в чужбина на гурбет, се изказва на т. нар. събиране на Будните и ми говори за нашето бъдеще и велики промени на законите, разбирам, че Бай Ганьо не спи и на днешния ден и отново се опитва да се настани удобно в поредния проект, за да може зад силата на властта да продължи да мами хората. Сигурно мечтае и за по-големи размери на измамата.

Днес видях няколко Бай Ганьовци.
Бай Ганьо от блока, който крещеше на една жена, Бай Ганьо с венец тръгнал към паметника. Зад гърба ми ме плюе, а днес ме поздравява. Голям патриот се пише, а в Общината само далаверата познава. Нищо не е построил, гони бедните хора...

Познато ли ви е това!? Видях и още няколко Ганки и Ганьовци, всеки носещ торбата от боклука на своя живот. И всички бяха припряни и страхливи, и някак си нещастно изглеждащи.
Та, какво е Съединението. Съединението е близост, топлина, смелост. Подадена и взета ръка. Подадена и облечена риза. Подадена усмивка, на която си отговорил пак така. Съединението е авантюра, любов, мъжество, лудост, това е нещо, направено за хората въпреки Великите сили, въпреки много от нашите политици, които са се страхували от Съединението. Сакън, какво ще кажат другите! Съединението е Сътворение. То е духът напуснал телата на много от нас, заместили го с Ежедневието и Примирението, с болестната лесната и бърза Малка Пофта.

Съединението е не думи за рейтинг и молитви, и песни от сцена, не е и приказки от 1001 нощ, не е и голите обещания на Бай ти Ганя, на Кир Михалаки и чорбаджи Нено.
Не е и венци от увяхващи цветя, не е и свещи чакащи молитва. Това е дума за действие, за дела, за нещо, което да направиш и нещо, за което никой не може да те яхне, защото е достатъчно лудо и противно на здравия разум, щом си препуснал разрошен и хвърлил калпака напред в името на Свободата и България и си казал "Да живей!".

Днес Съединението е Нашето семейство, Нашите деца, Нашата мила Родина, Нашата Татковина. Пазете с много любов и смелост всичко това. Защото то е всичко, което имаме.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.