Ръководството на БНР: Великова не е свалена. Променен е графикът ѝ, защото призова за протест и изнесе лични данни

Ръководството на БНР: Великова не е свалена. Променен е графикът ѝ, защото призова за протест и изнесе лични данни
13-09-2019г.
20
Лентата

Управителният съвет съобщава, че журналистката не е свалена от ефир, но е променен графикът ѝ на водене - без да се посочва какъв ще е новият график.

 УС посочва три причини за решението.

 Първо, Великова не дава различни гледни точки в предаването си и проявява пристрастност.

 Второ, заради нея на БНР е наложена глоба от СЕМ за изнасяне на лични данни в ефир. Това е станало в материал, подготвен от Силвия Великова, се посочва в съобщението, но не се цитира конкретният казус.

Третата причина е, че по време на годишния си отпуск, "в нарушение на Кодекса на труда, тя е участвала в предаването „12+3“ като в ефир тя е призовала слушателите да вземат участие в протест." 

 Междувременно ог Съветът за електронни медии съобщи, че започва провека за безпрецедентното спиране на сигнала на Програма "Хоризонт" на Българското национално радио в цялата страна.

 Това е казала председателката на регулатора София Владимирова пред OFFNews. След като експертите на съвета изготвят становище за ситуацията, ще бъде решено какви да са следващите стъпки.

 Тази сутрин в 6 ч БТК изключи предавателите на радиото, като официално съобщената причина е профилактика. Това обаче е първото спиране на сигнала в цялата страна. Досега профилактиката е извършвана поетапно, а сигналът е насочван към друг работещ предавател.

 Съобщено бе, че профилактиката ще се извършва от 6 до 11 ч на 13 септември. Точно по същото време, от 6 до 10 ч, журналистката Силвия Великова трябваше да води сутрешното предаване по "Хоризонт". В момента програмата може да се чуе единствено онлайн.

 Спирането на "Хоризонт" може да се окаже и незаконно, тъй като радиото е част от стратегическите обекти от системата на националната сигурност, за да може да информира населението по време на кризи. 

Източник: Glasove.com

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.