За някои вестници и една дебела, мазна лъжа

За някои вестници и една дебела, мазна лъжа
19-09-2019г.
39
Гост-автор

Автор: Ирини Зикидис, Фейсбук:

Здравейте, 24 часа,
Пиша ви по повод ваша статия, озаглавена ‘Русия и Китай гласуваха против примирието в Идлиб’. Хубаво, гръмко заглавие. Човек веднага си казва ‘тия нещастници не се спряха да хвърлят бомби по сирийски деца’ и се изпълва с евроатлантическо възмущение. Уви, няколко реда по-надолу си противоречите тотално, казвайки, че в тяхната проекторезолюция, Русия и Китай предлагат прекратяване на огъня от 20 септември - дори по-рано от датата, предложена в резолюцията на Белгия, Германия и Кувейт.

Сега, нека ви обясня, понеже виждам, че ви е трудно и не разбирате. Основната разлика между двете проекторезолюции е следната: Русия и Китай “отказват да сключат примирие с терористични групировки”. Сега ще ви издам една голяма тайна - целият Идлиб официално, и военно, и политически, е под контрола на Тахрир Ал Шам. А Тахрир Ал Шам ОФИЦИАЛНО е обявена от ООН за терористична организация, произлязла от Ал Кайда.

Разбирате ли? Едните предлагат пълно и безусловно спиране на всички военни операции и примирие с Ал Кайда, а другите - не. Другите отказват да преговарят с ислямистки терористи.

Обяснявам отново: проекторезолюцията на Белгия, Германия и Кувейт по същество работи в полза на съществуването на регион, управляван от Ал Кайда. Ето защо Русия и Китай са я отхвърлили и са предложили своя версия. И в тази версия има една съществена добавка - прекратяването на военните действия не се разпростира върху ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАТИТЕ ОТ САМИЯ СЪВЕТ ЗА СИГУРНОСТ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ.

Разбирате ли? Да го обясня ли пак? А какво правите вие? Пускате една дебела, мазна лъжа, която опровергавате сами в тялото на статията.

Едно коректно заглавие би звучало така: ‘Русия и Китай предлагат примирие, което не включва ислямистки терористи’. Знам, сложно е. Но все пак сте популярна медия и подобен непрофесионализъм е недопустим.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7664860

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.