Учени климатолози пишат до ООН: Няма спешна климатична ситуация

Учени климатолози  пишат до ООН: Няма  спешна климатична ситуация
26-09-2019г.
20
Лентата

Група от 500 уважавани учени и професионалисти в областта на климатологията официално уведомиха ООН, че няма климатична криза и прахосването на билиони за несъществуващ проблем е „жестоко и неразумно”.Това писмо няма да попадне в националните или глобалните медии, нито ще накара ООН да промени начина си на действие. Ако същите тези учени разбираха технокрацията,  биха променили своята стратегия за борба.

 

Професор Гус Беркхут
Хага
[email protected]

23 септември 2019

Господин Антонио Гутереш,

Генерален секретар на ООН

Централен офис на ООН -  Ню Йорк,

Ню Йорк 10017, Съединени американски щати

 

Г-жа Патриция Еспиноза Кантеляно,

Изпълнителен секретар,
Рамкова конвенция на  ООН за  климатичните изменения,
Секретариат ООН

 Platz der Vereinten Nationen 1,
53113 Бон, Германия

 

Ваши Превъзходителства,

Няма извънредна ситуация по отношение на климата

Глобална мрежа от над 500 експерти,професионалисти и  учени с опит в климатологията и свързаните с тях научни области има честта да се обърне към Вашите Превъзходителства с приложената Европейска декларация за климата, за която подписалите това писмо са национални посланици.

Разпространените климатични модели, на които в наше време се основава международната политика, са непригодни за тази цел.

Жестоко и неразумно е да бъде одобрявано прахосването на милиарди на базата на резултатите  от такива незрели модели.

Сегашната  политика в областта на климата безсмислено и сериозно подкопава икономическата система, подлагайки на опасност  живота в страните, лишени от  достъп до евтина електроенергия.

Призоваваме Ви да  следвате  климатичната политика, основана на разумната наука, реалистичната икономика и искрената грижа за тези, които страдат от скъпоструващите, но ненужни опити за смекчаване на последствията. 

Молим Ви да включите тази Декларация в дневния ред на предстоящата сесия в Ню Йорк

 Също така Ви каним да организираме съвместно  конструктивна среща на високо ниво на световно известни учени по двете страни на дебата за климата  в началото на 2020 година. Срещата ще има въздействието  на древния принцип не само върху здравата наука, но и  на природната справедливост, съгласно която  и двете страни трябва да бъдат напълно и справедливо изслушани. Audiatur et altera pars 

Моля уведомете ни за Вашето становище за една такава съвместна среща.

С уважение , посланици на Европейската декларация за климата

Професор Гус Берхоут                               Нидерландия
Професор Ричард Линдзен                    САЩ
Професор Рейналд Дю Бергер             Френска Канада
Професор Ингемар Нордин,                  Швеция
Терри Данливи                                        Нова Зеландия
Джим О'Брайан,                                      Република Ирландия
Вив Форбс                                                  Австралия
Професор Алберто Престининци         Италия
Професор Джефри Фос                           Английска Канада
Професор Бенуа Ритто,                        Франция
Мортен Йодал                                          Норвегия
Професор                                  Фриц Варенхолт Германия
Роб Лемейр                                         Белгия
Виконт Монктон Бренчли,     Великобритания

 

Няма спешна ситуация в климата
Глобална мрежа от над 500 учени и специалисти подготви това спешно послание.Климатологията трябва да е по-малко политически повлияна, докато  политиката в областта на климата трябва да е с повече  научна обосновка. Учените трябва открито да отчитат неопределеностите и преувеличенията в своите прогнози за глобалното затопляне, докато в това време  политиците трябва безпристрастно да отчитат реалните ползи, както и предполагаемите разходи за адаптация към глобалното затопляне, а също така реалните разходи и предполагаемите ползи  от смекчаването на последиците
Естествените и антропогенни  фактори предизвикват затопляне.
Геологическият архив показва, че климатът на Земята се изменя откакто съществува планетата, с естествени студени и топли фази. Малък ледников период завършил  съвсем неотдавна, през 1850. Затова не е изненадващо, че сега преживяваме период на затопляне.

Затоплянето е много по-бавно, отколкото се прогнозираше.
Светът се затопли по-малко от половината от първоначално предсказаното ниво и по-малко от половината от очакваното ниво на основата на чисто антропогенното въздействие и радиационния дисбаланс. Всичко това ни показва, че сме далеч от това да разберем измененията на климата.

 

Климатичната политика се опира на неадекватни модели.


Климатичните модели имат много недостатъци и като политически инструменти съвсем не са безупречни. Нещо повече, те по-скоро преувеличават  влиянието на парниковите газове, такива  като CO2. Освен това те игнорират факта, че обогатяването на  атмосферата с CO2 е изгодно.

CO2 – това е храната за растенията, основа  на целия живот на Земята
CO2 не е замърсител. Той е важен за целия живот на Земята . Фотосинтезата е благодат. Повече CO2 е полезно за  природата, озеленявайки  Земята: допълнителното съдържание на CO2 във въздуха способства за нарастването на световната растителна биомаса. Това е добре и за  селското стопанство, увеличавайки добивите  по целия свят.

Глобалното затопляне не е увеличило количеството на стихийните бедствия

Няма статистически данни за това, че глобалното затопляне  усилва ураганите, наводненията, сушата и други подобни стихийни бедствия  и ги прави по-чести.Но мерките за намаляване на емисиите CO2 са колкото разрушителни,толкова и скъпи. Например, вятърните турбини убиват птици и прилепи, а плантациите за  палмово масло унищожава биологическото разнообразие на  тропическите гори.

Политиката трябва да  уважава научните и икономически реалности
Няма спешна климатична ситуация.Затова няма и повод за паника и тревога. Решително се противопоставяме на   вредната и нереалистична политика за нулево ниво на CO2, предложено за 2050 г. Ако се появят по-добри решения, а те безусловно ще се появят, ще имаме  достатъчно време за размишления и адаптация. Цел на международната политика трябва да бъде осигуряването на надеждна и достъпна енергия по всяко време  и в целия свят.

 Източник: technocracy.news

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.