Какво не може да се рециклира?

Какво не може да се рециклира?
29-09-2019г.
295
Лентата

Какво не може да се рециклира?

1. Не може да рециклирате еднократните чаши за кафе. Те може би ви изглеждат хартиени, но вътре има  тънък пласт пластмаса. Направени са от два различни материала и, за да се рециклират трябва да бъдат разделени, което не може да се случи, освен ако не се прави ръчно...

2. Мръсни и мазни кутии от пица. В процеса на рециклиране хартията не се нагрява. Но, ако има замърсени материали с мазнина или олио, това може да разруши цялата партида.

3. Замърсена пластмаса не се рециклира. Почиствайте и измивайте всички пластмасови продукти, които искате да бъдат рециклирани.

4. #7 - това обозначение на пластмасовия продукт (което е графата "други") означава, че не е  ясно дали пластмасата може или не да бъде рециклирана.

5. Салфетки и кухненска хартия. Те винаги са замърсени от храна, мазнини, течности и не могат да бъдат почистени за рециклиране. Затова не се рециклират заедно с "чисти" хартии като списанията и печатарската хартия.

6. Огледалата са направени от материал, който не се рециклира.

7. Опаковъчната хартия не се рециклира.

8. Тиксо, лепенки и всичко, което е "замърсено" с лепила - също не може да бъде рециклирано, нито почистено за рециклиране. 

9. Нарязана хартия - тя затруднява тези, които рециклират, защото е трудно да се отдели материала, подходящ за рециклиране от неподходящия.

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.