Ислямски интернат - домът на Содом и Гомор

Ислямски интернат - домът на Содом и Гомор
03-10-2019г.
50
Лентата

Повече от 300 мъже и момчета са били оковани във вериги и все още носят бруталните белези от побоищата, които са им нанесени, за да ги "научат" на Корана.

Ислямското училище-интернат бе разкрито като "къща на изтезанията", след като властите извършиха акция над сградата и установиха, че нейните "ученици" всъщност са задържани против волята им и изнасилвани от служители.

Полицията откри, че над 300 мъже и момчета, които били настанени в училището са били подлагани на изтезания, сексуално насилие и глад.

Учениците, които са били от „различни националности“, били оковани с вериги, провисвани от тавана и бити в „помещение за изтезания“ в училището, съобщиха властите. Шокиращи изображения от ислямското училище показват редици момчета с оковани крака и ръце. Други снимки показват белезите от насилието, което им е прилагано.

 

Можем да видим лицата на някои от учениците, след като са били спасени от полицията от ислямско училище, където са били измъчвани. Повече от 300 души са освободени от „къщата на изтезанията“ в Кадуна, Нигерия, където те са били жертви сексуално насилие.

По време на акцията в училището, полицаите открили „помещение за изтезания“, където учениците са били оковавани във вериги и пребивани.

 Частните ислямски училища са често срещани в северна Нигерия, където правителствените служби често не си вършат добре работата.

„Те твърдят, че ни учат на Корана и ислям, но всъщност правят други неща тук. Те склоняват по-малките към хомосексуално поведение “, каза жертвата Бело Ханза

Шефът на полицията Али Джанга заяви, че става въпрос за „човешко робство“ .

Той каза пред Би Би Си, че това е „къща на изтезанията“. Полицията заяви, че „учениците“ са от Буркина Фасо, Мали и други африкански страни.

Училището, което функционира от десетилетие, е записвало ученици, доведени от техните семейства, за да научат Корана и да бъдат излекувани от наркотични зависимости.

Окованите момчета казват, че са били измъчвани, сексуално малтретирани и били задържани против волята им.

Повечето от тях са се появили с белези по телата си, след като полицията нахлула в сградата.

Директорът на училището и шестима негови служители бяха арестувани по време на акцията, но той настоява, че не е направил нищо лошо.

„Открихме около 100 студенти, включително деца на девет години, във вериги, заключени в малка стая, всичко в името на „промяната им“ и „превръщането им в отговорни лица“, каза Сабо.

„Жертвите бяха малтретирани. Някои от тях казаха, че са били изнасилени от свои учители."

42-годишният Бело Хамза каза пред „Нигерийската трибуна“: „Прекарах три месеца тук с вериги на краката. Трябваше вече да уча магистратура в университет Претория, Южна Африка. Бях приет със специалност приложна математика, но съм окован тук. Това трябва да е ислямски център, но опитите да си тръгнеш ти носят тежко наказание; връзват те и те закачат на тавана. Хомосексуалните актове, обаче, не подлежат на никакво наказание. "

Той също така каза, че по време на престоя си там е виждал хора да умират заради насилието, което им е прилагано.

Полицията получила молба от местни жители, които били притеснени за случващото се вътре в училището. Властите заявиха, че на освободените пленници ще бъдат назначени медицински и психологически прегледи

Полицията, извършила нападение над сградата, заяви, че задържаните са от Буркина Фасо, Мали и други африкански страни

Сабо каза, че жертвите са от различни националности и че "двама от тях са казали по време на разпит, че са били доведени от родителите си от Буркина Фасо".

Самоличността на спасените жертви се документира, за да се определи откъде идват и да се свържат със семействата си.

Родителите на някои от жертвите от града, след като са информирани полицията, са"шокирани и ужасени", виждайки състоянието на децата си.

На родителите е разрешено да посещават децата си на всеки три месеца, но само на определени места.

"Не бяха пуснати в къщата, за да видят какво се случва ... децата са били изваждани отвън, за да се срещнат с тях", каза Сабо.

„Те смятаха, че децата им се учат на Корана и на добро възпитание, защото изглеждат покорни“, добави той.

Собственикът на училището каза, че единственото, което правят, е да учат хората на исляма и заяви, че твърденията за изтезания и сексуални посегателства са клевета, въпреки че признава, че те са били оковани.

Той каза: „Те не правят нищо друго освен да рецитират Корана, да се молят и се прекланят пред Бога.

„Веригите са за тези, които се опитват да избягат. Онези, които не правят подобни опити не са оковани. Някои бяха оковавани във вериги и веднага след като се успокояваха, бяха освобождавани.“

Намериха временно убежище за „учениците“,докато полицията прави опити да намери техните семейства.

Властите заявиха, че на освободените пленници ще бъдат назначени медицински и психологически прегледи.

Източник : dailymail.co.uk

Превод : Гергана Дитц

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.