Шиитски духовници. Скритата детска проституция в исляма.

Шиитски духовници. Скритата детска проституция в исляма.
05-10-2019г.
88
Лентата

Малки момичета от Ирак са продавани за секс във „временни бракове", които могат да продължат дори само час, разкри документален филм на Би Би Си.

Шиитските духовници бяха заснети, предлагайки „бракове за удоволствие“, в които мъжете, на които обикновено им е забранено да правят извънбрачен секс, могат да платят зестра за временна съпруга.

Един духовник твърди, че би било „никакъв проблем“ да се оженят за момичета на девет години според ислямския закон.

„Практиката е забранена в Ирак, но осем от десетте шиитски духовници, към които се обърнахме, бяха готови да я изпълнят - и един от тях дори предложи да ни осигури малки момичета, за целта“ – казват за разследването си БИ БИ СИ НЮЗ.

Религиозният обред съществува от векове, отчасти предназначен да позволи на мъжете да имат законни отношения, докато са далеч от жените си. Въпреки това някои иракски мъже и шиитски духовници злоупотребяват с него, за да дадат вид легитимност на детската проституция.

Един духовник в Карбала, важна религиозна личност в Ирак, заявил пред журналиста под прикритие, че момичетата на възраст над девет години могат да бъдат „омъжени“.

„Според Шариата няма проблем“, казал той, когато го попитали дали е приемливо да се сключи временен брак с дете.

Когато репортерът изразил загриженост, че момичето би могло да се окаже жертва на експлоатация, духовникът му отвърнал: „Не е възможно“.

 Още един духовник, също заснет тайно, бил попитан дали временният брак с 13-годишна девица ще бъде допустим според ислямския закон.

"Просто внимавайте тя да не загуби девствеността си", отговори той, предлагайки вместо съвукупление други форми на сексуални взаимоотношения.

Попитан за „женитбата“ с младо момиче, духовник казал на репортера под прикритие, че „Ако е над девет години, според ислямското законодателство няма никакъв проблем“

На въпрос какво се случва, ако момичето се нарани, той отговорил: „Това е между вас двамата“.

По-късно в документалния филм друг духовник дори предложил да помогне за намирането на момичетата и за провеждането на браковете.

Предлагайки да направи снимка момиче и да я изпрати на “клиента“ за одобрение, той добавил: „Когато се върнете, тя ще бъде ваша“.

Този духовник също успокоил репортера, че няма експлоатация на деца.

„Тя желаеше и ти й плати“, каза той.

Продължителността на брака трябва да се уточни предварително и може да бъде от един час до 99 години.

Някои момичета казаха, че духовниците са им дали инжекции за контрацепция, за да гарантират, че не забременеят.

Практиката не е разрешена при сунитския ислям и е забранена при правителството на Саддам Хюсеин, ръководено от сунити.

Въпреки това, практиката процъфтява след инвазията през 2003 г., когато новото правителство на Ирак се не успява да наложи властта си и влиянието на шиитските духовници нараства.

Едно момиче казва, че дори не може да си спомни колко пъти е била "омъжена" и че разчита на зестрата за доходите си.

Младите жени също се опасяват, че загубата на девствеността си във временен брак ще ги остави неспособни да си намерят постоянен съпруг в бъдеще.

Една 14-годишна заяви, че се страхува от последствията, ако бъдещият й съпруг разбере, че не е девствена.

Говорител на иракското правителство обаче заяви, че властите могат да направят много малко, ако момичетата не се оплачат на полицията.

"Ако жените не отидат в полицията с оплакванията си срещу духовниците, властите е трудно да действат", коментираха пред Би Би Си.

Източник: dailymail.co.uk

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.