Актуално
Бивша служителка на Робърт Де Ниро заведе дело срещу него във федералния съд в Манхатън за полова дискриминация и нарушения на заплащането.
Робърт Де Ниро е съден за полова дискриминация

Лентата | 05/10/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Бивша служителка на Робърт Де Ниро заведе дело срещу него във федералния съд в Манхатън за полова дискриминация и нарушения на заплащането.

 В съдебно дело, заведено в четвъртък, бившата служителка на актьора, Греъм Чейс Робинсън, твърди, че носителят на "Оскар" рутинно я е подлагал на "вулгарни, неподходящи и полово дискриминативни коментари" като допълнение към преумората и лошото заплащене, което получавала, докато работи за него в неговата компания, Canal Productions, Inc.

Според съдебното дело, получено от Фокс Нюз, Робинсън започва работа за Де Ниро като изпълнителен сътрудник през 2008 г., когато тя е на 25 години. В крайна сметка тя подава оставка от позицията си през 2019 г. с титлата вицепрезидент на продукцията и финансите, но твърди, че Де Ниро я наричал единствено "асистент" и ежедневно й е давал унизителна работа, която е „стереотипно женска“. Представителите на Де Ниро не отговориха веднага на искането на Фокс Нюз за коментар.

В допълнение на това, че в трябвало да върши домакинската работа в апартамента му, Де Ниро карал г-жа Робинсън да го почесва по гърба, да му закопчава ризите, да оправя вратовръзките му, да завързва връзките му и да го буди, когато той спял непробудно в леглото си. Де Ниро също останал безучастен, когато негов приятел „шляпнал“ г-жа Робинсън по дупето.

 Робинсън също твърди, че 76-годишният актьор уринирал по време на телефонни разговори с нея и я посрещал, облечен само с пижама или халат.

 Де Ниро също е обвинен, че е използвал оскърбителен език към нея и други жени. В делото се трърди, че словесно я е нападнал със термини с полова насоченост като "кучка", "лигла" и е нарекъл своя бизнес партньор от женски пол "путка". Тя твърди, че най-порочните тиради на актьора са били, когато той е бил в нетрезво състояние.

"Де Ниро също не е плащал адекватно на г-жа Робинсън въз основа на нейния пол. Де Ниро искал да плаща на г-жа Робинсън по-малко отколкото мъж, чиято работа не изисква по-големи умения, усилия или отговорност от тази на г-жа Робинсън “ - твърди се в делото - „За да оправдае отношението си към нея, Де Ниро се уповавал на полови стереитипи, и намекнал, че мъж, който "изкарва хляба", заслужава по-голяма заплата от жена, която няма деца.“ - 

Жалбата на Робинсън е за обезщетение за вреди като липса на плащане, недостатъчно плащане въз основа на полова дискриминация

Съдебният процес от Робинсън е в отговор на предишен иск, който Де Ниро завел срещу нея срещу 6 милиона долара, когато тя прекратила работата си за него и Canal Productions Inc. Искът на Де Ниро обвинява Робинсън в неправомерно използване на кредитната карта на компанията и служебен транспорт за лични пътувания и затова, че в работно време е гледала телевизия, включително 55 епизода на „Приятели“ за четири дни.

Де Ниро отрече нейните обвинения.

Източник: foxnews.com

   Други статии от този авторКоментари