Актуално
Това е филм за циганите в България. Направен от чужденци. Ние десетилетия наред правим филми за циганите в България... За гетата, за мръсотията, за нищетата и оставените мръсни, боси деца, за неграмотността, за горенето на гуми, за боклуците, за блок 20 и невъзможността на тия хора да живеят като съседите си, не от малцинството... Ето ви сега една гледна точка отвън. Българските цигани, видяни от проминентни чужди хора.
ДОБРЕ ДОШЛИ ... НИКЪДЕ (ВИДЕО)

Лентата | 05/10/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Това е филм за циганите в България. Направен от чужденци.
Ние десетилетия наред правим филми за  циганите  в България...
За гетата, за мръсотията, за нищетата и оставените мръсни, боси деца, за неграмотността, за горенето на гуми, за боклуците, за блок 20 и невъзможността на тия хора да живеят като съседите си, не от малцинството...
Ето ви сега една гледна точка отвън. Българските цигани, видяни от проминентни чужди хора.
Няма да  даваме нашия коментар. Само фактите - заглавието на филма е - ДОБРЕ  ДОШЛИ...НИКЪДЕ.
Разказвачът зад кадър е номинираният за много награди „Оскар“ Итън Хоук.

Ето представянето на филма в  ю тюб:

„Добре дошли никъде“ разказва истинската история на една общност от роми (обикновено известни като цигани), живеещи в България. След като са изгонени от домовете си, над 200 от тях са принудени да живеят в бараки без подходящи санитарни условия.
Въпреки  обещанията години наред на правителството за жилища, условията им на живот само се влошават, докато членовете на общността се борят да оцелеят с това, което имат, а то е малко.
Документирайки борбата си за нови домове и представяйки интервюта с водещи експерти за правата на ромите, „Добре дошли никъде“ рисува подробна картина на един от най-противоречивите проблеми в Европа.".

А тук може да  видите целия филм на любезните чужденци за "ромската общност" в България:

   

 Други статии от този авторКоментари