Кауза за Аделина Банакиева

Кауза за Аделина Банакиева
07-10-2019г.
52
Гост-автор

Източник, Фейсбук

 

Аделина Банакиева. Граждански активист, участник в десетки каузи срещу системата, която съсипва обществото ни, бунтар и победител. Майка на пет момчета. Онкоболна на таблетна форма на поддържаща химиотерапия. На Аделина не ѝ е достатъчно, че е жива. Аделина всеки ден спасява живот на друг и дава всичко от себе си, за да остави следа и пример на всеки от нас. Аделина е един от най-цветните и силни хора, които познаваме и инициатор на неформалната организация за солидарност и подкрепа на малки и големи в беда @Екип Лайкучка

Датата е 21 март 2019 г., когато след донос, цялата тежест на държавната репресия е пред вратата на Аделина. НАП, СДВР, КЗП нахлуват в малкия склад на Аделина, където се събират доброволни дарения, голяма част от тях за болни деца.

Шест месеца оттогава мракобесната институционална система води тежки разпити с всеки, който е изпратил доброволно дарение. Подлага на системен тормоз и натиск не просто Аделина, а всеки решил да дари съчувствие, средства и живот. Всеки, който всъщност върши работата на държавата именно там, където тя е напълно пробита. Извършват пълна лична проверка на Аделина, с давност пет години назад.

28 септември 2019. Събота! Ден след старта на кампанията ѝ, като независим граждански кандидат за общински съветник в София в листата на обединение Демократична България, в склада на Аделина се получава съобщение за заповед за запечатване. Там към този момент отново се намират и ентерални храни, закупени със средствата на дарители за тежко болни деца.

Поканена е вторник /01.10/ за връчване в НАП на заповед за запечатване. Срокът за жалба против разпореждането за предварително изпълнение е три дни. Т.нар. предварително изпълнение е специфичен правен способ за вкарване в действие на актове на държавни органи поради висока обществена опасност - т.е. законът дава приоритет на защита на обществения интерес пред частния, който ще бъде засегнат. Ади се явява лично на 01.10 - вторник и получава акта-Заповед. Сряда сутрин /02.10/ входира жалба срещу допуснатото предварително изпълнение с абсурдни мотиви на НАП: трябва да се защитят особено важни държавни интереси и да се предотвратят значителни и непоправими вреди за държавния фиск!!! Четвъртък сутрин /03.10/ НАП препраща жалбата в съда, а на същия ден в 17.30 пак НАП запечатва склада. Петък /04.10/ съдът отменя предварителното изпълнение, НАП с неохота разпечатва склада.

Аделина Банакиева е поредната силна независима личност срещу системата на задкулисието в България. Същата система, поставила в зависимост институциите ни и дискредитирала дълбоко върховенството на правото у нас. По същия начин и на същия натиск са поставени десетки независими личности, жертви на доноси, натиск, заплаха за бизнеса им и прочее. В държава на 111 място по свобода на словото, естественият гарант за правата и свободата и на гражданите ѝ, медиите, са поставени под контрол или подложени на същата репресия. Един от най-мрачните примери за случващото се е ударът по сайта Бивол и атаката по журналистите в медията, съмишлениците им, близките им. Да не забравяме и масовата чистка в други медии, като БНР и БНТ.

Ред по ред идват за всички ни!

Молим всички приятели и съмишленици на каузата ни и всички защитници на свободна от зависимости, обичана от нас България и това, което е останало от нея, да ни подкрепят и споделят публикацията ни! Благодарим ви!

 

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.