Актуално
През април 2018 многоуважаван норвежки детски психиатър беше осъден за изтегляне на хиляди изображения на детска порнография. До ареста си психиатърът продължавал да бъде използван като експерт от системата за закрила на детето в Норвегия и е гласувал в решения за това дали децата трябва да бъдат отнети от родителите си.
Тихият норвежки скандал

Лентата | 07/10/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

През април 2018 многоуважаван норвежки детски психиатър беше осъден за изтегляне на хиляди изображения на детска порнография. До ареста си психиатърът продължавал да бъде използван като експерт от системата за закрила на детето в Норвегия и е гласувал в решения за това дали децата трябва да бъдат отнети от родителите си. Кампаните в Норвегия отдавна обвиняват системата за отнемане на деца без основание и сега, въпреки сериозния характер на престъплението на този мъж, властите отказват да преразгледат случаите, за които той е дал показания.

Изтеглената от него детска порнография предимно включва деца между 10 и 14-годишна възраст, но също така и малки деца – бебета. В „колекцията“ му са се съдържали видеа на малки момченца, които правят орален секс на възрастни. В порнографските материали са открити и клипове с участието на деца с увреждания. Всяка една болна и изначално сбъркана сексуална фантазия е присъствала в извратената му „колекция“ – включително заснети изнасилвания.

Въпросният по-късно пледирал наказанието му да бъде намалено от 22 месеца на 2 месеца с общественополезен труд.   Други статии от този авторКоментари