СМЕСЕН MAGAZINE
Представяме ви карта, на която се вижда разпространението на вергите за бързо хранене в Америка.
Щатите и веригите за бързо хранене(КАРТА)

Лентата | 08/10/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

От картата се виждат няколко интересни закономерности:

Хората в Югозападните щати (един от най-гъсто населените региони в страната) не си падат по големите вериги за бързо хранене (с изключение на въздесъщите що се отнася до големи градове Старбъкс). Западното крайбрежие очевидно споделя мнението им в определена степен, но освен за Старбъкс прави изключение и за Тако Бел. Те, заедно с Макдоналдс, Бъргър Кинг, Събуей, КФЦ, Доминос, Уендис и Пиза Хът следват подобен модел на разпространение - силно присъствие в Източната и източно-централната част на страната и осезаемо намаляване на броя заведения на глава от населението на запад.

Дънкин Донътс са интересен случай - практически всеобхватни в Северната и Централната част на западното крайбрежие (което обяснява, защо няма филм, който да покаже Ню-Йоркската полиция и някой да не яде поничка) и не-лошо разпространение в останалата част от Изтока. Ако ви се яде поничка и сте на запад, обаче - не ви е провървяло.

Папа Джонс е третата огромна верига пицарии в страната, също концентрирана в Източните Щати, като силните им точки са Кентъки, Тенеси и двете Каролини.

Дайри Куийн са изключително популярни в централните щати и въздесъщи в Тексас, но по някаква причина присъствието им в съседните Оклахома, Арканзас и Луизиана е почти нулево.

Фармърс Маркет от своя страна си отговаря на името - въздесъщ в земеделските райони и практически несъществуващ в градските центрове.  Други статии от този авторКоментари