Лъжеше ли ни, наистина ли не знаеше или тя самата бе излъгана?

Лъжеше ли ни, наистина ли не знаеше или тя самата бе излъгана?
14-10-2019г.
28
Лентата

Мари Троммалд, директор на Министерството на децата, младежта и семейството в Норвегия, твърдеше години наред, че норвежката система за закрила на детето, Барневернет не допуска грешки.

Троммалд давше грандиозни изявления, че от Барневернет знаят точно какво правят и че не се отнемат деца от семействата им без основателна причина. Лъжеше ли ни, наистина ли не знаеше или тя самата бе излъгана?

Според статия, публикувана преди два дни, сега Троммалд казва, че Барневернет наема хора, които нямат образование, познания или дори представа относно областите, за които те твърдят, че са по-запознати от родителите. В съобщение за печата Троммалд казва:

„Може да звучи невероятно, но така стоят нещата днес - не са необходими нито определени образователни степени, нито познания за детското развитие, нито юридическо образование, за да вземеш решение относно благосъстоянието на децата и тяхното отнемане от семейната им среда“

И така ... сега е пределно ясно, че Барневернет трябва да започне процеса на реинтеграция и да върне децата на родителите им! Тъй като служителите на Барневернет нямат необходимата квалификация да взимат такива съдбоносни решения.

Освен това е и пределно ясно, че не само са допуснати много грешки, но и систематичната дисфункционалност от години пълзи из цялата система. Време е за амнистия, която да позволи на децата да бъдат върнати обратно при семействата си.

И какво ще донесе висшата образователна степен на служителите в социалната дейност? Още проучвания, насочени към антисемейните идеологии и псевдонаучните методи и теории, които подкрепят разкъсването на семейството, същевременно дехуманизирайки родителите в процеса?

„По-доброто образование“ може да направи поведението на служителите два пъти по-жестоко, отколкото преди. Служителите не се нуждаят от по-добро образование. Нуждаят се това някой да отнеме правата им. Трябва да се научат да работят по хуманен начин - да се грижат и да обичат децата и семействата им, без да ги разделят, освен в крайни и изключителни случаи, в които децата наистина може да пострадат.

Време е да освободите децата.

Време е да съберете семействата.

Време да премахнете Барневернет и да започнете да помагате на децата и тяхните семейства.

 

 Източник: Фейсбук, Step up 4 Children's Rights

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.